Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Hvorfor er LMNT sin elektrolyttformel er slik som den er

LMNT inneholder 1000 mg natrium, 200 mg kalium, 60 mg magnesium og har null sukker. Denne formelen er basert på den nyeste vitenskapelige forskningen samt erfaringer samlet fra coaching av titusenvis av klienter. I dette innlegget deler vi bakgrunnen og det vitenskapelige grunnlaget for LMNT-formuleringen.

Scratch your own itch

Som en tidligere biokjemiker og New York Times bestselgerforfatter, er med-grunnlegger LMNT Robb Wolf godt kjent med utfordringer med stoffskiftet, spesielt tilknyttet faste og lavkarbodietter. De andre LMNT med-grunnleggerene, Tyler Cartwright og Luis Villasenor, har mange års erfaring med å vurdere og optimalisere diettene til Ketogains medlemmene deres.

Da Robb – frustrert over prestasjonen hans på jiu jitsu-matten – kom til Tyler og Luis for å få råd, visste de umiddelbart hva løsningen var: Han måtte optimalisere elektrolyttene sine, spesielt natrium. Og da han fulgte deres råd bedret alt seg, både på og av matten.

Men han var ikke alene. Andre som fulgte ellers sunne dietter med ren mat, viste også symptomer på natrium-, kalium- og magnesiummangel. Robb, Tyler og Luis begynte å teste med oppskrifter på elektrolyttdrikker og delte dem med treningspartnere. Det tok ikke lang tid før folk begynte å innse hvor mye bedre de følte seg når de fikk riktig mengde med natrium.

Det store gapet i markedet for elektrolyttdrikker virket plutselig åpenbart. Alt på markedet manglet enten natrium, inneholdt massevis av sukker, eller begge deler. Svette er ikke søtt, så hvorfor er dette alle de såkalte "sportsdrikkene"? Like viktig som det de har lagt til LMNT er det de utelot, som kalsium, fosfor og folkehelsefiende nr. 1: Sukker.

Så la oss se nærmere på de kliniske bevisene bak LMNT-elektrolyttforholdet.

Populære elektrolytter

Natrium i LMNT

LMNT har nok natrium til å gjøre en forskjell. Den er formulert med et øye for de kliniske dataene, og deres erfaring med å veilede tusenvis av kunder om ernæring og livsstil.

Men hvorfor legger de et helt gram natrium i hver pakke? Er ikke natrium dårlig for hjertet ditt? Det viser seg at dette er langt fra sannheten. natrium er et essensielt mineral - hva som skaper liv.

Her er derfor grunnene til at LMNT innholder 1 gram natrium:

 • For å erstatte stort natriumtap gjennom svette. Idrettsutøvere mister opptil 7 gram natrium per dag i varmt klima. LMNT snakket med trenere for profesjonelle idrettsutøvere, og de registrerte ofte et tap på 10 g natrium under en hard trening eller kamp.
 • For å øke natriuminntaket på kosthold som mangler - eller som forårsaker raskt tap av natrium. Dette inkluderer lavkarbo-, ketogen-, paleo- og andre kosthold som bruker rene matvarer.
 • For å hjelpe folk å nå en baseline på 5 gram natrium daglig for optimal helse.

LMNT trakk ikke de 5 gramene ut av løse luften. Denne JAMA-studien fra 2011 fant at 5 gram natrium per dag var det beste stedet for å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. 5 gram er imidlertid et utgangspunkt. Folk med noen av de nevnte diett- og livsstilsfaktorene har en tendens til å trenge enda mer.

For eksempel: Folk på keto spiser et kosthold lavt på karbohydratter og med rene matvarer. Et lavkarbokosthold holder insulinnivået lavt som får nyrene til å skille ut mer natrium. Og når du eliminerer prossesert mat – som bidrar med ~70 % av natriuminntaket for folk i den vestlige verden – er saltbøssa rett og slett ikke nok til å gjøre opp for denne mangelen.

Det er forklarer hvorfor LMNT er så salt.

Kalium i LMNT

Hver pose med LMNT inneholder 200 mg kalium, som er et forhold på 5:1 mellom natrium og kalium. La oss se på hvordan LMNT kom frem til dette tallet.

Da LMNT gjorde deres vurdering manglet klientene som oftest daglig nesten 5 gram natrium, og ca. 1 gram kalium. Dietter lave på karbohydrater er ofte lave i kalium-rik mat som frukt og poteter. I tillegg går mer kalium tapt gjennom urinen på et keto kosthold.

Kalium er også et problem for folk som spiser et plantefattig vestlig kosthold. Dette gjør at mange ikke når Institute of Medicine sitt mål om 4,7 gram kalium per dag.

Dette målet ble satt i 2005 basert på bevis at kalium kan bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for nyrestein. Bevisene er gode, spesielt for å redusere blodtrykk.

Selv om LMNT kunne ha lagt til mer kalium i LMNT, har de funnet det mer ideelt å konsumere kalium gjennom kostholdet. Å spise mat som kjøtt, avokado, spinat osv. bør hjelpe de fleste til å nå det optimale natrium-kalium pumpeforholdet på 3:2.

Natrium-kalium-pumpen er en proteinpumpe i nevronenes cellemembraner, og den bærer mange hatter. Den opprettholder cellens membranpotensial (holder cellen "ladet opp" for nerveimpulser til å avfyre), regulerer hjernecelleaktivitet, hjelper til med å transportere glukose og aminosyrer inn i cellene, og sørger for korrekt væskebalanse i cellene.
For hver 3. (tredje) natriumion den frigjør, tar den inn 2 kaliumioner. Så for å hjelpe pumpen vår til å fungere optimalt, bør inntaket vårt gjenspeile dette forholdet.

Natrium-til-kalium-forholdet i LMNT på 5:1 adresserer det økte natriumtapet som keto / lavkarbo, personer som mellomfaster og idrettsutøvere opplever. Det setter de i en bedre posisjon til å nå 3:2 natrium-kalium-pumpeforholdet når det konsumeres sammen med et minimalt prosessert og næringsrikt kosthold.

Med denne mengden kalium er det også en liten risiko for hyperkalemi (høyt serumkalium) når de med nedsatt nyrefunksjon tar høyere doser kalium. Det kan høres kontraintuitivt ut, men det er både lettere og farligere å overdrive kalium sammenlignet med natrium.

Det er de viktigste årsakene til at LMNT landet på 200 mg kalium når vi lagde LMNTs formel.

Magnesium i LMNT

Magnesium er et viktig mineral. Det hjelper til med blant annet energiproduksjon, DNA-reparasjon, muskelsyntese, bedre søvnkvalitet og mange andre ting som gjør kroppen super.

En utfordring er at opptil 30% av befolkningen kan ha magnesiummangel[*], og dette er sannsynligvis grunnen til at man ser en positiv effekt av magnesiumtilskudd på søvn, styrke, angst og depresjon.[*][*][*][*]

Antropologiske studier tyder på at våre forfedre konsumerte omtrent 600 mg magnesium per dag. Dette ser derfor ut til å være et rimelig mål å sette for optimal helse.

LMNTs egen vurdering viste at de fleste manglet 200 til 300 mg magnesium om dagen, til tross for at de spiste et kosthold rikt på magnesium. Dette førte til at mengden av magnesium ble 60 mg i LMNT. 60 mg er en femtedel av veien til 300 mg-merket, akkurat som mengden av natrium og kalium er en femtedel av deres respektive nødvendige mengder.

Våre mest populære keto produkter

Hvorfor bruker ikke LMNT kalsium?

LMNT inneholder ikke kalsium, delvis fordi mange mennesker allerede får den anbefalte mengden (omtrent et gram) gjennom en godt kosthold med ren mat.

Det er også noen bekymringer med tilskudd av kalsium. Noen kliniske studier tyder på at kalsiumtilskudd blant annet øker bløtvevsforkalkning i arteriene. Dette kan øke risikoen for hjertesykdom. Noen spekulerer i at denne effekten forverres av vitamin D-mangel eller kan dempes av vitamin K2, men ytterligere forskning er nødvendig for å avgjøre hvorvidt denne kombinasjonen av næringsstoffer faktisk kan forbedre kardiovaskulær helse.

Så for å holde LMNTs formulering både enkel og effektiv ble kalsium utelate. Det er ikke fordi LMNT er imot kalsium, med de oppfordrer istedenfor at man får det gjennom kostholdet. Og spiser ren mat, lavkarbo, ketogen eller Paleo, er sjansen stor for at du allerede treffer målet på 1 gram per dag.

Hvorfor LMMT ikke bruker fosfor

Fosfor (også kalt fosfat) var et enkelt valg for LMNT å hoppe over.

Fosformangel er ekstremt sjelden fordi fosfat er noe det finnes rikelig av i mat. De fleste bruker faktisk for mye av det.

Et overskudd av fosfor øker et hormon som kalles PTH, som igjen forteller beinene dine å kvitte seg med kalsium. Ikke ideelt for bentetthet. Noen ganger er ikke mer bedre.

Hva med spormineraler?

Spormineraler er mineraler som finnes i små mengder i menneskekroppen. Noen er avgjørende for at kroppen skal fungere optimalt, mens andre er forskerne fortsatt er usikre på.

De viktigste spormineralene er:

 • Jern
 • Sink
 • Fluor
 • Selen
 • Kobber
 • Krom
 • Jod
 • Mangan
 • Molybden

La oss ta en titt på jod, et spormineral som kan være vanskelig å få tak i via dietten. Jod er nødvendig for produksjonen av skjoldbruskkjertelhormoner, viktige kjemiske budbringere som regulerer forbrenning, kroppstemperatur, muskelsammentrekning og mye mer. Jodmangel fører til lave skjoldbruskhormoner, noe som er problematisk for en hjerne under utvikling. Studier knytter jodmangel (hos både mor og barn) til økt risiko for lærevansker i barndommen – noe som er en stor grunn til at bordsalt ofte er beriket med jod.

LMNT inkluderer ikke jod i formelen – ikke fordi de ikke synes det er viktig – men fordi de vet at ikke alle vil ha nytte av jodisert salt. For eksempel kan beregning av jodinntak basert på saltinntak gjøre det vanskelig for noen å håndtere skjoldbruskkjertelforstyrrelser. Dessuten får mange allerede rikelig med jod gjennom sjømat, og for mye jod kan være problematisk.

Når det gjelder de andre spormineralene, har du sannsynligvis sett annonser som omtaler Himalaya salt eller havsalt som "mineralrikt." Det enkle svaret er at først og fremst bør en få mikronæringsstoffer fra en næringsrik ren mat. De små mengdene med spormineraler som finnes i havsalt og Himalaya salt er lett tilgjengelig fra andre sunne matvarer.

Elektrolyttene i LMNT

Som du sannsynligvis husker i søvne nå inneholder hver pose av LMNT:

 • 1000 mg natrium (⅕ av 5 gram)
 • 200 mg kalium (⅕ av 1 gram)
 • 60 mg magnesium (⅕ av 300 mg)

LMNTs formel er vitenskapelig støttet. Den gir deg nok av de livsviktige mineralene uten å sette ut kroppens egen unike elektrolyttbalanse.

LMNTs filosofi er at sunn hydrering skal være en enkel boks for å sjekke av på veien til bedre helse og velvære. Ta med en pose med LMNT uansett hvor du skal, bland den i vann og drikk når du er tørst.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Faste Keto Mental ytelse Trening Velvære

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Forrige artikkel
9 kosttilskudd for lang Covid
Neste artikkel
Bli kjent med Silje Vassøy – Hun helbredet seg fra leddgikt uten medisiner