Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Slik kan du øke effekten av Bulletproof kaffen din

I Superstate er vi opptatt av å utforske og prøve nye ting som kan gi oss det ekstra enten det gjelder ytelse eller livskvalitet. For oss har Bulletproof kaffe blitt en drikk som har forbedret begge deler, og er en fantastisk oppgradering i hverdagen. Men hva om det finnes ting en kan gjøre som booster effekten videre? Her er noen tips vi har kommet over 🙂

For bare for å ta det først, det å ha smør og olje i kaffen sin er i seg selv rart for mange. Så vær forbredt på at noen noen av forslagene her kan virke enda litt rarere, men desto bedre for deg som vet effekten det gir. Forslagene er forøvrig basert på hva andre Bulletrproof fans har av kreative forslag (og en del fra Dave Asprey selv). Å hente inspirasjon fra andre fans som en så selv tester og gjør seg opp en egen mening om er en oppfordring vi stadig sprer, og vi oppfordrer deg også til å dele dine erfaringer under i kommentarfeltet.

Visste du forøvrig at når du kombinerer kvalitetsfett (som i Bulletproof kaffe) med et annet næringsstoff (som i listen under) så “pakkes” næringsstoffene inn i små dråper fett under blanding på høy hastighet. Dette er med på å øke absorpsjonen. Dette prinsippet er det som hjelper kroppen din å absorbere antioksidanter i grønnsaker når de blir konsumert med litt fett[1].

1. L-THEANINE

L-Theanine er et populært tilskudd som fungerer synergistisk med koffein. Det er en aminosyre som finnes naturlig i te og som øker alfa hjernebølger. Det har vist seg å dempe negative effekter fra koffein, inkludert nedsatt søvnkvalitet og angst, samtidig som de positive effektene økes. [2] [3] [4] Du kan også ta den i en kapsel om morgenen sammen med kaffen din. Men hvorfor ikke blande det inn? Det vil ikke endre smaken, men det endrer hvordan du føler deg :-).

2. GURKEMEIE

Gurkemeie er det populære gule krydderet som hovedsakelig brukes i indisk mat. Den inneholder en kraftig forbindelse som kalles curcumin, som støtter en sunn betennelsesrespons og er en sterk antioksidant. Å legge den til kaffen din vil øke den totale mengden antioksidanter, men vil redusere kaffesmaken. [5] [6] [7]

3. INGEFÆR

Ingefær er rik på gingerol og har blitt brukt for dets antioksidanter, antiinflammatoriske og antikvalmende effekter. [8] Som gurkemeie vil ingefær minske noe av kaffesmaken. Blander du dette igjen med gurkemeie, så smaker du INGEN kaffe og (eller men) få en kraftig antiinflammatorisk urteblanding.

4. DRUEFRØEKSTRAKT

Druefrøekstrakt har en snerpende garvesyre som ikke er bitter (avhengig av merke). Det har også positive effekter på kolesterol og betennelse i blodet. [9] [10] Et rent druefrøekstrakt kan tilføre fantastiske smaksnyanser til kaffe (påstås det i hvert fall).

5. KOLLAGEN

Kollagenprotein er det vi selv bruker oftest som tilskudd til Bulletproofkaffe. Kollagen har blant mye av aminosyren glycin som støtter sunn vevsreparasjon mens du revitaliserer huden din. [11] Det tåler også godt varme og er tilnærmet smaksløst. Men husk at kollagen må blandes inn med svak hastighet, så ikke putt denne i blenderen før du er ferdig med å blende kaffe, MCT og smør.

6.VANILJE

Vanilje tilfører en god smak og har historisk blitt brukt som en kognitiv forsterker. [12] Ekte vanilje (bare omtrent 5% av “vanilje” som vanligvis konsumeres) har også en høy antioksidant kapasitet.

7. CAYENNE

Cayenne er kjent for sine helsemessige virkninger, spesielt siden den fungerer synergistisk med MCT for termogenese (dvs skaper varme i kroppen) [13]. Imidlertid har cayenne en høy risiko for forurensning av mugg og giftstoffer, så velg en kilde av høy kvalitet.

8. BLÅBÆRPULVER

Blåbær i pulverformat har en høy mengde polyfenoler. Det hever også BDNF, som hjelper hjernens funksjon. [14] Husk at det kan være høye mengder fruktose (et naturlig forekommende sukker i frukt), så sjekk ingredienslisten.

9. EGG OG/ELLER EGGEPLOMME

Bruker du helst ikke smør? Egg, og spesielt eggeplommer, er et godt alternativ som kilde til kvalitetsfett. De er pakket med mikronæringsstoffer som omega-3 og vitamin K2. Blender du med egg får du også en mer skummet / luftig kaffen.

10. BILBERRYPULVER

Bilberry er omtrent som blåbær, bare litt mindre og mørkere. Det kan redusere øyeplager og støtte den generelle øyehelsen. [15] Det er dyrt, så øk biotilgjengeligheten ved å kombinere det med fett i din Bulletproofkaffe.

11. KAKAOSMØR

Kakaosmør gir en subtil sjokoladefinish til kaffen din. Det er også en flott kilde til mettet fett av kvalitet. [16] Det er ikke en erstatning for ekte gressforet smør. Bare legg til litt!

12. SJOKOLADEPULVER

Lag din Bulletproofkaffe til en polyfenolrik mokka med et usøtet, sjokoladepulver av høy kvalitet.

Lyst til å støtte norske bedrifter? Kjøp kakaosmør og sjokoladepulver (rå kakao) hos Økosjokolade.

13. VITAMIN K2

Vitamin K2 er et kraftig tilskudd til kaffen din. Den er varmestabil og endrer ikke kaffesmaken.

14. MACA

Maca, også kjent som peruansk Ginseng, er et endokrin adaptogen som kan hjelpe med å balansere hormoner. Den inneholder også vitaminer og mineraler som magnesium, kalium og sink. Kan kjøpes hos våre venner MSM Norge.

15. CEYLON KANEL

I gnagerstudier har kanel vist seg å senke blodsukkernivået. [17] Det har også antioksidant, anti-betennelsesdempende og anti-kreftfremkallende egenskaper, og kan bidra til å beskytte mot nevrologiske lidelser (igjen, i dyreforsøk). [18] Ceylon står i kontrast til den typen kanel du vanligvis finner i generiske dagligvarebutikker, som kalles kassia.

Noen av disse tipsene som frister? Del dine erfaringer under 🙂

 

Referanser

[1] https://academic.oup.com/ajcn/article/80/2/396/4690323
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22214254
[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21040626
[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18641209
[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3633300/
[6] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/02772248.2013….
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17569207
[8] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
[9] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16160595
[10] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12628506
[11] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18416885
[12] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14709027
[13] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23179202
[14] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665790/
[15] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25923485
[16] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3818345/
[17] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3854496/
[18] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/
[19] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20024932/

Keto

Comments

 • Gro Alice ,

  Supre tips! Skal teste dei variantane eg ikkje allereie har prøvd, men saknar link til gode produkt ( av dei de ikkje selger sjølv)

 • Skriv en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Forrige artikkel
  Mine erfaringer med Bioptimizers Cogniobiotics
  Neste artikkel
  3 grunner hvorfor en mislykkes med keto (delt av BiOptimizers)