Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

10 fordeler med aktivt kull – og når du ikke skal bruke det

I århundrer har aktivt kull blitt brukt for å avgifte kroppen. Og i disse dager hvor mage og tarm fort blir fylt opp med med prosessert mat som forårsaker oppblåsthet og forstoppelse er det ingen grunn til å stoppe tradisjonen.

Men aktivt kull har mange andre positive fordeler enn for fordøyelsen, og i denne artikkelen ser vi på flere av disse.

Hva er aktivt kull?

Aktivt kull er biproduktet man får ved å brenne en karbonkilde som tre eller kokosnøttskall. Stoffet blir "aktivert" av den høye temperaturen hvilket endrer den kjemiske strukturen. Dette gjør at kullet får en negativ ladning som får positivt-ladede giftstoffer til å binde seg til det.

Hvorfor bruke aktivt kull?

Som nevnt innledningsvis har kull blitt brukt i århundrer. Faktisk begynte medisinske tidsskrifter på begynnelsen av 1800 -tallet å publisere forskning som viste at aktivt kull kunne brukes som en motgift mot giftstoffer.

Det fungerer gjennom en prosess som kalles "adsorpsjon" (altså ad, ikke ab), som betyr "å binde seg til" i stedet for "å absorbere."

Takket være denne egenskapen har aktivt kull mange bruksområder som inkluderer å være en trygg og effektiv behandling av forgiftning og overdoser av legemidler.

Men det har også andre bruksområder, som for eksempel å redusere oppblåsthet og gass, senke kolesterolet, behandle galleproblemer under graviditet (intrahepatisk kolestase) og forhindre bakrus. Forskning viser til og med at aktivt kull fungerer bedre enn magepumping (kalt mageskylling) i noen situasjoner.

Det er alle disse bruksområdene som inspirerte inspirerte oss til å lage denne artikkelen, så hva vi venter på.

Mest populære produkter for fordøyelsen

10 bruksområder for aktivt kull

Tannbleking

Du kan bruke aktivt kull for tannbleking ved å fukte en tannbørste og dyppe den i aktivt kull pulver. Puss tennene som normalt, men bruk gjerne ekstra tid på områdene som viser mest farging.

Etter du er ferdig med å pusse, ta litt vann i munnen, skyll tennene grundig og spytt. Gjenta denne prosessen til spyttet har en klar farge.

For best resultat bør du pusse tennene med aktivt kullpulver 2-3 ganger i uken. Hvis du derimot kjenner at tennene blir følsomme ved bruk må du slutte å bruke det.

Redusere oppblåsthet / ubehag etter måltider

Plages du av oppblåsthet når du spiser noen matvarer? Da kan det være verdt å prøve
500 mg aktivt kull en time før måltidet sammen med et fullt glass vann. Drikk et ekstra glass vann umiddelbart etterpå for å hjelpe med å få kullet inn i systemet ditt.

Dette tipset kan også være nyttig om:

  • Spise på restauranter: Når du spiser ute, er det viktig å være klar over at kokker kan lage maten med ingredienser som kanskje ikke passer like godt for fordøyelsessystemet. I stedet for å være uforberedt kan det være smart å ta aktivt kull for å motvirke oppblåsthet og tarmgass problemer som potensielt kan ødelegge kvelden din.
  • Spise prosessert mat: Å spise prosessert mat er ikke det beste om en ønsker å ta vare på kroppen sin. Men noen ganger kan det hende man faller for fristelsen, og da blir aktivt kull hendig for å rydde avgifte systemet.
  • Drikke kaffe av lav kvalitet: Noen typer kaffe har giftstoffer. Den avgiftende effekten av aktivt kull kan være kjekk hvis du tilfeldigvis skulle drikke en dårlig kopp kaffe.
  • Når du reiser: Reiser kan være utfordrende, spesielt når man reiser med fly. Matutvalget enten det er på flyplassen eller på flyet kan forårsake fordøyelsesbesvær og andre ubehag, så ta med aktivt kull neste gang du skal ut på reise.
Forgiftning eller overdose av medisiner

Om du har mistanke om matforgiftning kan voksne ta 25 gram aktivt kull ved begynnelsen av diaré og kvalme symptomer. Barn bør gis 10 gram. Øk dosen etter behov.

Husk at det er nødvendig å drikke tilstrekkelig med vann når aktivt kull tas. Ved forgiftning, ring 113 umiddelbart da riktig dosering er avgjørende.

Insektsbitt

Etter myggstikk eller bistikk, bland en kapsel aktivt kull med ½ spiseskje kokosnøttolje og påfør det berørte området.

Påfør på nytt hvert 30. minutt til kløe og ubehag er borte. Ettersom aktivt kull lager flekker på nesten alt det berører er det smart å pakke inn området med en bandasje.

Slange- og edderkoppbitt

Kanskje ikke et like stort problem i Norge, men verdt å ta med.

For å behandle bitt fra slanger og edderkopper, bør du dekke et større område enn bare en liten bandasje.

Lag et omslag av tekstil som er stort nok til å gå rundt det berørte området to ganger. Ha blandingen av kokosolje og aktivt kull på stoffet, og pakk inn området hvor stikket er.

Sørg for at omslaget sitter med bruk av bandasjer. Påfør på nytt hver annen til tredje time, og skyll godt mellom hver gang.

Keto snack

Kviser

For å behandle kviser, bland en kapsel med aktivt kull med to teskjeer aloe vera gel, og fordel blandingen på ansiktet ditt.

La det tørke og skyll det deretter av grundig.

Det aktive kullet fungerer ved å binde seg med miljøgifter og skitt som bidrar til kviser.

Detox

Du kan også bruke aktivt kull som en detox. Dette gjør du ved å ta 10 gram aktivt kull 90 minutter før hvert måltid i to dager. Du kan bruke aktivt kull kapsler eller pulver til å lage en aktiv kull drink.

Under detoxen, spis bare organisk frukt og grønnsaker, gressforet kjøtt og villfanget fisk.

Hvis du opplever forstoppelse under detoxen, er dette et sikkert tegn på at du ikke drikker nok vann!

Om dette skjer, drikk et glass varmt vann med en sitronskive og litt honning hver halve time til forstoppelse er over.

Rutinemessig fjerning av giftstoffer

Ta 2 kapsler aktivert kull per dag etter inntak uorganiske matvarer, tunge måltider eller etter inntak av andre toksiner.

Dette vil støtte en bedre kognitiv funksjon, sunnere nyre og leverfunksjon, og en sunnere mage -og tarmkanal.

Redusere kolestrol

Ta 4-32 gram aktivt kull per dag i fire uker.

Ikke ta det mellom 90 minutter til 2 timer før eller etter du tar andre reseptbelagte medisiner eller kosttilskudd, da det kan forhindre riktig opptak av disse.

Anti-aldring

Dette siste punkt er det ikke så mange studier på ennå, men det kan også tyde på aktivt kull kan ha fordeler for anti-aldrig.

Studier på dyr viser at ved at aktivt kull binder toksiner i tarmkanalen kan det forhindre mange cellulære endringer forbundet med aldring.

En studie med gnagere viste at aktivt kull økte gjennomsnittlig levetid for eldre testdyr med omtrent 34 prosent [*]. Dette tidlige studiet brukte ikke aktivt kull hver dag, og man vet ennå ikke hvilket mengde man trenger som støtter fordeler mot aldring hos mennesker, men det er interessant at periodisk bruk av aktivt kull kan ha noen fordeler knyttet til levetid.

Når bør du IKKE ta aktivt kull

For å være sikker på at aktivt kull ikke forstyrrer med andre kosttilskudd eller medikamenter, bør du ta det minst 1 time før og 2 timer etter medisiner eller kosttilskudd.

Bivirkninger med aktivt kull

Det enkle svaret er at hvis du tar for mye aktivt kull vil kroppen gi deg beskjed.

Et vanlig symptom er at du vil få forstoppelse hvis du tar for mye av det. Hvis du kjenner ting ikke flyter som det pleier bør du redusere dosen. I tillegg må du huske å drikke rikelig med vann, da det vil bidra til å holde fordøyelsen i bevegelse.

I tillegg bør du være klar over at hvis du bruker aktivt kull kan det resultere i en svart avføring. Det er dog ingen grunn til bekymring da dette er helt normalt.

Ellers er det viktig å være klar over at aktivt kull kan redusere effekten av andre medikamenter, så forhør deg med legen din før du begynner å ta aktivt kull om du er på andre medikamenter.

Hvordan velge det beste aktivt kull tilskuddet

Som med de fleste kosttilskudd så finnes det flere varianter, og her er noen ting du bør sjekke ut:

  • Se etter rent kull laget av kokosnøttskall. Sammenlignet med de andre typene (tre, torv og bambus) har kull fra kokosnøtt en større overflate og høyere tetthet av mikroporer, som betyr bedre adsorpsjon.
  • Velg et kull som er aktivert: Hvis kullet er aktivert, er det porøst og gjør at tilskuddet kan fungere som en svamp og avgifte kroppen.
  • Sørg for at tilskuddet er fritt for fyllstoffer.
  • Om du ønsker valget gjort enkelt kan du sjekke ut Bulletproof Coconut Charcoal her.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Anti-aldring Velvære

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
3 måter å måle ketose
Neste artikkel
Viktige kosttilskudd på keto