Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

MCT olje vs MCT pulver – Dette er hva du trenger å vite

Det er ikke rart at MCT har blitt så populært. Fordelene med å supplere med MCT spenner fra bedre kognitiv funksjon til vekttap. Bruksområdene er også mange siden MCT-olje er smakløst, varmestabilt og blandes også godt i væsker.

Å legge til alt fra en teskje til et par spiseskjeer i mat eller drikke per dag kan hjelpe deg med å:

 • Bli kvitt lagret kroppsfett eller opprettholde en sunn kroppsvekt [*]
 • Øke energien din [*]
 • Øke hjernens ytelse og fjerne hjernetåke [*]
 • Forbedre fordøyelsen og næringsopptaket [*]
 • Balansere spesifikke hormoner [*]

Med økt interesse for MCT er det naturlig at det også kommer ulike varianter på markedet.

For Superstate sin del har vi nå to former av MCT olje og to varianter av MCT pulver, samt MCT i kapselform. Så for å gjøre jobben enkel for deg å finne din favoritt fant vi ut at det var smart å lage denne oversikten.

Hva er MCT olje

MCT-olje er en type fett, som olivenolje eller kokosnøttolje. "MCT" er en forkortelse for middels-kjede triglyserider. Triglyserider er molekylene som utgjør de fleste fettstoffer. MCT finnes i kokosolje, palmeolje, geitemelk og til og med morsmelk.

En klar fordel med MCT er at kroppen din gjør MCT til molekyler kalt ketoner. Studier viser at ketoner er en signalmolekyl som blant annet hjelper til med å forbrenne fett, dempe søtsug og øke mental ytelse.

Det som er viktig å være klar over med MCT er at det finnes flere varianter av den.

 • C6 Kapronsyre: Teknisk sett konverterer C6 raskt til ketoner, men det er ikke nok av det i kokosolje til å gjøre en forskjell. I tillegg smaker og lukter det, og resulterer ofte i magesmerter.
 • C8 Kaprylsyre: Dette er den absolutt beste varianten for keto energi. Det tar bare tre steg for kroppen din å gjøre den om til energi for cellene dine. I tillegg produserer C8 fire ganger flere ketoner enn ren kokosnøttolje.
 • C10 Kaprinsyre: Dette er den nest beste formen for MCT (etter C8). Den bruker mer tid å bli til ketonenergi, men er rimeligere enn C8.
 • C12 Laurinsyre: C12 er varianten du finner mest av i kokosnøttolje, men kroppen din behandler det ikke som en MCT. I stedet for umiddelbart å bli omdannet til energi, krever laurinsyre en pitstop i leveren. Det er derfor mer nøyaktig å kalle C12 en langkjedet triglyserid (LCT), ikke MCT.

Så for å oppsummere: C8 er den beste og C10 den nest beste når det kommer til type MCT oljer enten du følger et keto kosthold eller bare vil ha mer energi.

Hva er MCT pulver?

I bunn og grunn er MCT pulver MCT olje som har gått gjennom en prosess for å gjøre oljen om til pulverform.

For å endre flytende MCT til fast pulverform blandes oljen med et bærestoff, og deretter spraytørker man blandingen til pulverform.

Det som er veldig viktig å passe på her er at det finnes flere typer bærestoff man bruker i denne prosessen, så les ingredienslisten nøye når du velger MCT pulver.

I produktene vi fører er akasie fiber brukt, og det med god grunn. Akasie fiber er et prebiotika som gir næring til dine gode tarmbakterier samtidig som det ikke fører til økning i blodsukkeret eller har allergener som finnes i andre produkter.

Faktisk har kunder delt med oss at de ser en markant redusering i blodsukkeret når brukte vårt MCT pulver sammenlignet med bruk av MCT olje blandet i kaffen.

Akasie fiber er med andre ord å foretrekke når du ser etter MCT pulver. Pass opp for andre alternativer som maisfiber og maltodekstrin, og sørg også for at det ikke er noen andre konserveringsmidler brukt heller.

Mest populære keto produkter

MCT olje vs MCT pulver

Uansett om du velger MCT olje eller MCT pulver nyter du de helsemessige fordelene med MCT. Men det er noen forskjeller ved de som det kan være greit å være klar over slik at du kan velge den varianten som passer deg best.

Fordøyelsesbesvær

Ved større inntak av MCT olje kan man noen ganger få plager med fordøyelsen som inkluderer kvalme, urolig mage og diaré. Pass særlig på dette om du ikke har brukt MCT olje før da det trenger tilvenning.

Til sammenligning viser MCT pulver seg derimot å være lettere å fordøye [*]. Så hvis du har opplevd problemer med magen ved bruk av MCT olje kan MCT pulver være verdt et forsøk.

Praktisk

Sammenlignet med MCT olje, er MCT pulver mindre sølete og lettere å ha med seg. Dette er noe en ikke glemmer når MCT oljen har lekket ut i kofferten.

Når det er sagt så har Bulletproof MCT oljer en smart helletutt som sikrer null søl når du bruker den.

Tekstur og blanding


MCT olje kan han en tendens og blandes dårlig ut i drikker, særlig om du ikke bruker en kraftig blender. MCT-pulver blandes derimot lett og man får også en deilig, kremaktig tekstur.

Prebiotika vs fett

Det som er verdt å huske er at MCT olje produktene er 100% olje - hvertfall de vi fører. Siden MCT pulver har et bærerstoff er den beste fordelingen vi har funnet 70% MCT og 30% bærestoff. Så om du ser på MCT olje per porsjon har naturligvis MCT oljen mer MCT olje.

Men som vi har vært innom tidligere får man ved å velge MCT pulver akasie fiber med kjøpet - hvertfall om man kjøper de vi fører. Med dette som bærestoff får man et gunstig prebiotika som er godt for tarmhelsen.

Oppsummert: Olje eller pulver?

Uansett hvilket alternativ du velger vil du få de helsemessige fordelene med MCT som sunt vekttap, bedre mental ytelse, forbedret treningsytelse og redusert søtsug.

Om du er en purist som vil ha 100% det du kjøper, og tilvennet magen til MCT er MCT olje valget.

Om du derimot har en sensitiv mage for MCT eller ønsker de prebiotiske fordelene med akasie fiber samtidig som du får i deg sunt MCT fett, kan nok MCT pulver være ditt beste alternativ.

Våre MCT oljer og MCT pulver

Nå som du kjenner bedre forskjellen ønsker du kanskje å prøve selv. Her er vårt utvalg og hva som er forskjellen på de:

MCT olje

Bulletproof C8 Brain Octane

Kanskje den beste MCT oljen på markedet? Her får du 100% C8 kaprylsyre fra kokosnøttolje som har gått gjennom en trippel destilleringsprosess får å ekstrahere kaprylsyren fra kokosolje på den mest skånsomme måten.

Bulletproof MCT olje

Som med Brain Octane er Bulletproof MCT olje også 100% fra kokosolje, og trippel destilert. Den er derimot lagd med en kombinasjon av C8 og C10 som gjør denne til et mer budsjettvennlig alternativ.

MCT pulver

Keto Brainz C8 MCT pulver med nootropics

Om du ønsker deg enda mer ut av MCT pulveret er Keto Brainz verdt å sjekke ut. Her får C8 MCT og akasie fiber som i vårt eget MCT pulver, men i tillegg har Keto Brainz lagt til nootropics. Dette inkluderer:

 • Alpha GPC som støtter hjernens hukommelse og hjelper til med økt fokus og læring
 • Lion's Mane som blant annet fremmer en økning av BDNF, som støtter hjernens helse og vekst (nevrogenese)
 • L-Theanine øker GABA og produksjon av alfa-bølger, som begge hjelper en komme inn i "flow-state"

Keto Brainz har også en smak av kokos som gir hva enn den blandes i en nydelig smak.

Hvilken er din favoritt?

 

 

 

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Keto

Comments

 • Terence Keelan ,

  HVOR FINNES DOKUMENTASJE PÅ DISSE PÅSTAND?

 • Skriv en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Forrige artikkel
  Alt du trenger å vite om alkohol og keto
  Neste artikkel
  3 måter å måle ketose