Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Hvorfor syklisk keto er så viktig

Når du følger et standard keto kosthold spiser du en liten mengde karbohydrater hele tiden.

Å begrense karbohydrater i så stor grad i lang tid kan derimot skape problemer, som tretthet, problemer med skjoldbruskkjertelen, søvnløshet og tørre øyne og bihuler [1] [2].

Faktum er at kroppen din trenger noen karbohydrater for å fungere på sitt aller beste. Trikset er å gjøre det strategisk og gjennom sykluser.

Syklisk ketose betyr ganske enkelt at du skal inn og ut av keto på ukentlig basis. Når du følger et syklisk keto kosthold, spiser du mye fett og veldig få karbohydrater (mindre enn 50 gram netto karbohydrater om dagen) eksempelvis 6 dager i uken. På dag 7 spiser du mer karbohydrater – omtrent 150 gram – i løpet av det som gjerne kalles en “carb refeed day”.

Fordelene med en syklisk keto er:

  • Tilfredsstiller “suget” etter karbohydrater, så det er lettere å følge keto på lang sikt
  • Forbedrer søvnen
  • Kan ha fordelaktige effekter på visse type treningsformer (dvs du har mer å gi)
  • Bedrer immunfunksjonen din
  • Sunnere balanse av tarmbakterier (som påvirker helsen din og humøret ditt)

Full ketose er ikke for alle, og å tilsette rene karbohydrater som søtpotet og hvit ris en dag i uken sørger du for at de av kroppssystemene dine som trenger en viss mengde karbohydrater fungerer slik de bør. Hjernen din, kroppen din og leddene dine vil alle ha fordel av syklisk ketose.

Merk forøvrig at en annen variant av dette kan være såkalt scenariorettet keto (targeted).

Om du har regelmessige treningsøkter kan du nemlig vurdere å tilpasse karbohydratinntaket ditt til før/etter treningsøkter. Med det kan du i større grad sørge for at du nyttiggjør deg av karbohydratene til energi når du først spiser dem.

Dette er derimot litt mer komplisert så for å gjøre det enkelt for en selv er som regel den rene sykliske varianten den flest klarer å følge over tid.

Populære keto produkter

Hvordan vi enkelt “refeeder"

Start gjerne dagen med en Bulletproof kaffe uansett på dagen da du har tenkt til å øke karbohydratmengden du får i deg. Det eneste du i prinsippet trenger å gjøre er å øke inntaket ditt av karbohydrater med 100 gram. Dette tilsvarer omtrent en kopp med karbohydrater (målt i størrelse).

Hvit ris eller søtpotet er et veldig godt alternativ for dette, og er noe du kan legge til de fleste av middagsrettene vi har av oppskrifter.

Om du ønsker å være enda mer avansert og gjøre det i forbindelse med trening er en søtpotetmos med litt koksmelk og kanel et godt måltid etter trening.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7096916
[2] http://aem.asm.org/content/73/4/1073.full.pdf+html

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Keto

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Starte med keto? 10 ting du må huske på
Neste artikkel
Alt du trenger å vite om alkohol og keto