Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

GLP-1: Et naturlig tilskudd for vekthåndtering

GLP-1 er en forkortelse som du kanskje har hørt i sammenheng med det kontroversielle temaet vekttapinjeksjoner som Ozempic.

Disse injeksjonene har fått mye omtale og er også kjent for en rekke bivirkninger.

Heldigvis finnes det nå kosttilskudd som promoterer den naturlige versjonen av disse injeksjonene, slik som Pendulums GLP-1 Probiotic.

Så la oss se nærmere på hva GLP-1 er, og hvordan kanskje Pendulum GLP-1 Probiotic kan hjelpe deg nå vektmålene dine.

Hva er GLP-1?

Før vi dykker ned i detaljene om tilskudd og injeksjoner, la oss først forstå hva GLP-1 er.

GLP-1, eller Glukagonlignende Peptid-1, er et hormon som naturlig produseres i tarmene våre og frigjøres når vi spiser. Det spiller en avgjørende rolle i reguleringen av blodsukkernivåer ved å gjøre følgende fire nøkkelfunksjoner:

 1. Forbedrer insulinsekresjonen når det trengs
  • Insulin er hormonet som kreves for å få sukker fra blodstrømmen inn i kroppens celler, hvor det kan brukes som energi.
 2. Hemmer glukagonsekresjon fra leveren
  • Dette hjelper med å holde blodsukkeret nede og kan til og med forbedre leverskader ved Metabolsk-Associerte Fettlever Sykdom (MAFLD).
 3. Senker hastigheten på frigjøringen av mat fra magen
  • Dette øker følelsen av metthet og forhindrer småspising og overspising ved måltider.
 4. Bidrar til metthetssignalering til hjernen
  • Hjernen mottar signaler om at du er mett, noe som reduserer appetitten og hjelper til med å opprettholde vekten.

Det er på grunn av disse viktige funksjonene at GLP-1 er en nøkkelspiller innen vektkontroll. Og det er ingen overraskelse at når et naturlig hormon i kroppen hjelper med vektkontroll, vil sannsynligvis en medisin og et tilskudd følge.

Hvorfor bør du ta GLP-1?

GLP-1 RA-medisinene som brukes for type 2 diabetes, som Ozempic, er glukagonlignende peptid-1-reseptoragonister. Disse ble utviklet fordi virkningsmekanismen, som forklart ovenfor, ble klinisk bevist å bidra til å redusere noens blodsukker og hjelpe med vekttap.

Dette forbedret igjen håndteringen av blodsukker og reduserte risikoen for komplikasjoner som oppstår med høyt blodsukker som blindhet, amputasjon av lemmer, nevropati (tap av nervefunksjon), nefropati (tap av nyrefunksjon), hjerteinfarkt, hjerneslag, demens og seksuell dysfunksjon.

Nå skal det sies at diagnoser som type 2 diabetes først og fremst bør løses med kostholds- og livsstilsendringer. For noen kan medisiner avgjørende for å forhindre slike komorbiditeter og komplikasjoner som nevnt over om man ikke kontrollerer blodsukkeret.

Fra et kosttilskuddsperspektiv avtar GLP-1-produksjonen naturlig med alderen, som mange ting i kroppen, inkludert magesyre- og kollagenproduksjon.

Har man med andre ord utfordringer med å overvekt og / eller blodsukkerregulering kan GLP-1 være til hjelp.

Det kan dog være hensiktismessig å se på hvordan man kan øke GLP-1 nivået naturlig istedenfor å bruke syntetiske varianter som Ozempic.

Hvordan fungerer GLP-1 tilskudd?

GLP-1-tilskudd tar sikte på å støtte den naturlige produksjonen og frigjøringen av GLP-1-hormon. Pendulum har laget en probiotisk blanding basert på preklinisk forskning som viser hvordan visse bakteriestammer kan bidra til å øke produksjonen av GLP-1 i tarmcellene.

GLP-1 Probiotic tilskuddet inkluderer Akkermansia muciniphila, Clostridium butyricum, og Bifidobacterium infantis. Disse bakteriene har vist seg å hjelpe sekresjonen av p9 samt metabolisere fiber som vi spiser (derfor er det viktig å få i seg 30g om dagen) til fordelaktige kortkjedede fettsyrer; butyrat, acetat og propionat. Dette igjen kan føre til økt produksjon og stimulering av GLP-1.

Disse tre bakteriestammene gir også fordeler for fordøyelsessystemet ved å stimulere produksjonen og fornyelsen av mucin, som støtter integriteten og helsen til tarmen.

Bevisene som kobler en sunn tarm og en balansert mikrobiompopulasjon har vært kjent i lang tid, så selv om dette ikke er et mirakeltilskudd, er det en god sjanse for at disse tilskuddene kan hjelpe med å håndtere cravings, redusere appetitten og til slutt støtte vekttap gjort sammen med kostholds- og livsstilsendringer.

Tilskudd tilbyr et mindre inngripende alternativ for de som ønsker å utforske fordelene med GLP-1 for vekthåndtering uten å forplikte seg til medisinske prosedyrer.

Hvordan skiller tilskudd seg fra vekttapinjeksjoner?

GLP-1 RA (Glukagonlignende Peptid-1 Reseptor Agonist) vekttapinjeksjoner etterligner hormonets effekter mer direkte ved å levere GLP-1 syntetisk og direkte til kroppen.

I stedet for å oppmuntre den naturlige produksjonen og sekresjonen av GLP-1 via et tilskudd, omgår det kroppens naturlige evne og leverer en syntetisk form av GLP-1 via en injeksjon for å utføre samme jobb som det naturlige hormonet ville gjort.

Det er viktig å merke seg at disse injeksjonene, selv om de har gjennomgått kliniske studier, ikke er en løsning som passer for alle. De krever nøye vurdering og veiledning fra helsepersonell for å sikre at de samsvarer med dine helsemål og medisinske historie. Siden det er en syntetisk medisin, kommer det også med en liste over bivirkninger, inkludert, men ikke begrenset til:

 • Kvalme og oppkast
 • Diaré og/eller forstoppelse
 • Hodepine og svimmelhet
 • Infeksjoner
 • Tap av appetitt
 • Tap av muskelmasse
 • Mild takykardi (økt hjertefrekvens)
 • Allergiske reaksjoner
 • Pankreatitt
 • Akutt nyreskade
 • Forverring av diabetesrelatert retinopati
 • Tilbakefall i vekt

Selv om dette ikke høres behagelig ut, er ikke GLP-1-tilskuddet anerkjent som en erstatning for foreskrevet medisin. Derfor bør noen som tar en GLP-1 RA-injeksjon for type 2 diabetes, ikke bytte fra reseptbelagt medisin til et tilskudd uten å diskutere dette med legen sin.

Oppsummering

Om vektregulering er noe du søker kan det være at økning av GLP-1 kan være en vei å gå. Husk bare at hvis du vurderer et tilskudd bør du komplettere det med ernæring, regelmessig fysisk aktivitet og andre bevisste livsstilspraksiser som vi dekker i hva vi kaller SUPER8.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kosthold

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
GLP-1: Et naturlig tilskudd for vekthåndtering
Neste artikkel
Oppskrifter for SALTE elektrolyttdrinker