Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Hvis jeg kun kunne velge ett tilskudd, ville det vært Bioptimizers Masszymes

Som en av grunnleggerne av Superstate har jeg testet mange kosttilskudd gjennom årene, men Masszymes har virkelig skilt seg ut. Det er kanskje mitt favorittilskudd, og det som har gitt meg de mest merkbare resultatene. Hvis du spiser mye protein – enten for å bygge muskler eller støtte en aktiv livsstil – er dette tilskuddet en gamechanger. Masszymes er et av tilskuddene jeg tar hver eneste dag.

Hva er Bioptimizers Masszymes?

Når vi snakker om fett og karbohydrater, er det ofte med begreper som "raske" eller "langsomme" karbohydrater, og "mettede" eller "umettede" fettsyrer. Men når det kommer til proteiner, får vi som regel bare beskjed om å spise mer av dem, uten å gå i dybden på hva slags protein vi spiser (dvs aminosyrer) eller hvordan kroppen faktisk bryter det ned og bruker det. Det vi sjelden snakker om er utfordringene med å fordøye store mengder protein. Øker du proteininntaket for å bygge muskler eller forbedre helsen, kan det gi noen ulemper. Mange opplever oppblåsthet, ubehag eller fordøyelsesproblemer fordi kroppen ikke har nok fordøyelsesenzymer til å bryte ned proteinene effektivt. I verste fall kan ufordøyd protein belaste både nyrene og leveren.

Som om det ikke var nok, produserer kroppen færre fordøyelsesenzymer med alderen, og maten vi spiser i dag er ofte bearbeidet og fattig på naturlige enzymer. Tidligere fikk vi mer av disse enzymene fra ferskere matvarer, men i dagens moderne kosthold er tilskudd ofte nødvendig for å sikre optimal fordøyelse.

Det er derfor ikke bare hva du spiser som betyr noe, men også hvordan kroppen håndterer og utnytter næringsstoffene. Og her kommer Bioptimizers Masszymes inn. Masszymes er et fordøyelsesenzymtilskudd som inneholder over 100 000 HUT protease per kapsel – langt mer enn de fleste andre tilskudd på markedet. Proteaser er enzymene som bryter ned proteinene i maten til aminosyrer, som kroppen bruker til å bygge muskler, reparere vev og holde energinivået oppe. Men fordøyelsen av protein er krevende, og jo mer protein du spiser, desto mer enzymer trenger kroppen for å bryte det ned. Merk av Masszymes også inneholder enzymer for å bryte ned fett (lipaseenzymer) og karbohydrater (amylaseenzymer), men det er mengden proteaseenzymer (for proteiner) som virkelig skiller dette produktet fra andre.

Masszymes hjelper kroppen med å bryte ned proteinene effektivt, noe som gir mer energi, bedre muskelvekst og raskere restitusjon. Det fungerer også godt uten mat. Da kan enzymene jobbe systemisk i kroppen, redusere betennelse, forbedre sirkulasjonen og støtte generell helse. Mange enzymtilskudd fokuserer kun på fordøyelsen, men Masszymes er kjent for å tilby disse bredere systemiske fordelene i større grad enn vanlige enzymtilskudd.

Hvorfor bruker jeg Masszymes?

Grunn 1: Jeg har nå en effektiv løsning mot luft i magen, oppblåsthet og føle seg tung i kroppen etter måltider
Fordøyelsen er mye mer effektiv nå, og jeg merker spesielt stor forskjell i hvordan kroppen takler store proteinmåltider. Om man ikke har enzymer nok til å bryte ned proteiner kan det begynne å gjære i tarmen. Det er ganske befriende å kunne ha et triks på lur når jeg merker det er mye luft i magen som vil ut eller å kunne forebygge det helt før det blir et problem. Noen kapsler med Masszymes gjør da susen. Denne videoen var det som fikk meg interessert i å prøve tilskuddet i utgangspunktet. Her ser man direkte hva enzymene gjør og hvordan de bryter ned maten til aminosyrer som er det kroppen kan nyttiggjøre seg av.  Med tilskudd av enzymer bruker kroppen også mindre energi selv til å produsere de sårt tiltrengte enzymene. Dette gir meg mer energi!

Merk at du her kan kombinere det med Bioptimizers P3-OM for enda mer merkbare effekter. Trikset her er gjerne å ta tilskuddene i forholdet 2:1 noe som tilsier dobbelt så mange Masszymes som P3-OM (for eksempel 4 stk Masszymes og 2 stk P3-OM).

Grunn 2: Jeg får mer ut av proteinene jeg så sårt forsøker å få i meg nok av

  • 1200 % bedre proteinnedbrytning. En gruppe forskere ved Burch International University i Bosnia utførte en test med proteiner (inkludert kasein, gluten og myse) ved hjelp av InfoGest, som er gullstandarden for å simulere fordøyelsen. Resultatene viste at ved bruk av MassZymes 4.0 ble det frigjort 1 200 % flere aminosyrer enn uten. Dette betyr at de aminosyrene jeg trenger for muskelvekst og restitusjon, raskt blir tilgjengelige.
  • 50 % kortere restitusjonstid. Selv om Masszymes er fantastisk når det tas med mat, har det også fordeler når du tar det på tom mage. Da kan enzymene jobbe systemisk i kroppen, noe som kan redusere betennelse, forbedre sirkulasjonen og støtte vevsreparasjon. Faktisk kan studier vise til opptil 50 % redusert restitusjonstid (1,2,3,4).

Nå synes jeg også at disse tallene som nevnes virker helt hinsides og nesten for god til å være sant, men om det så bare virker halvparten av dette er det uansett fantastiske effekter. Samtidig kan jeg selv underskrive på at det virkelig utgjør en forskjell for meg så noe må det være.

Jeg må si at å ha mindre ubehag med luft i magen, få bedre fremgang på trening og ha mer energi er rimelig høyt opp på ønskelista for livet generelt. Med Masszymes får jeg merkbar effekt på alle disse områdene!

Hvordan bruker jeg Masszymes?

  • 2-6 kapsler med måltider: Eksempelvis ved store måltider som en biffmiddag tar jeg 6 kapsler, mens 2 kapsler er nok til en proteinshake.
  • 4 kapsler ved oppblåsthet: Hvis jeg føler meg tung i magen etter mat eller har luft i magen, er 4 kapsler min løsning for å komme tilbake i balanse.
  • 2 kapsler før leggetid (på tom mage): For de systemiske effektene, som redusert betennelse og bedre sirkulasjon, tar jeg 2 kapsler minst 2 timer etter siste måltid før jeg legger meg. Det hender jeg tar det om morgenen istedenfor om jeg faster, men som regel starter jeg morgenen med noe protein for å klare å få i meg nok i løpet av dagen totalt sett.

Pengene tilbake om du ikke merker noe effekt

Som en siste ting vil jeg også anbefale videoen under. Her vil du se prinsippet om at det er hva kroppen klarer å ta opp som er avgjørende, noe som vi i Superstate generelt er veldig opptatt av når det kommer til kosttilskudd også. Her vil du også legge merke til at det nevnes en kode til slutt i videoen som ikke vil fungere hos oss, men du skal ikke gå glipp av et godt tilbud for det. Bruk kode «atlefavoritt» for å få 10 % rabatt på Masszymes (finnes i 250, 120 eller 30 kapsler).Merker du ikke noen effekt skal du få pengene tilbake og du kan returnere boksen (selv åpnede bokser) til meg direkte. Jeg kommer garantert til å bruke dem opp 😉.

Referanser

1Enzyme supplement speeds up muscle recovery. (n.d.). Retrieved May 7, 2024, from https://www.ergo-log.com/protease.html

2E.A. Fulgrave “Enzyme Therapy And Sports Injuries,” Annals of The NY Academy Of Science 68:192 (1957)

3Zuschlag, J. M. (1988). Double-blind clinical study using certain proteolytic enzyme mixtures in karate fighters. Gerestsried, Germany: Mucos Pharma GmbH.

4Beck, T. W., Housh, T. J., Johnson, G. O., Schmidt, R. J., Housh, D. J., Coburn, J. W., Malek, M. H., & Mielke, M. (2007). Effects of a protease supplement on eccentric exercise-induced markers of delayed-onset muscle soreness and muscle damage. Journal of Strength and Conditioning Research / National Strength & Conditioning Association, 21(3), 661–667.

Tilskudd av enzymer

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Artikler Fordøyelse Kosthold Trening Velvære

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Hvis jeg kun kunne velge ett tilskudd, ville det vært Bioptimizers Masszymes
Neste artikkel
GLP-1: Et naturlig tilskudd for vekthåndtering