Fra kaffebonden til kaffebrenneren har det blitt tatt mange avgjørelser som påvirker kvaliteten på smaken til kaffen.
Nå med kaffeposen i dine hender har du sikkert lyst til å videreføre fokuset på kvalitet til hvordan du tilbereder kaffen.
Så ta tak i en kvern og en vekt, og la oss brygge din perfekte kopp kaffe.
Et utvalg av premium kaffe vi har
(se hele utvalget)
Bryggetips
- Kvern kaffen ikke lenger enn 15 minutter før du brygger.
- Tilpass kaffekvernen til bryggemetoden din – lengre bryggetider bruker grovere kverning (som en French Press), mens kortere bryggemetoder bruker finere kverning (som espresso).
- Prøv å bruk 28g kaffe for 450ml vann (ca et "1:16"-forhold) som utgangspunkt.
- Bruk renset vann (rent, klorfritt, luktfritt osv.) mellom 90-96C, dvs. like under koketemperaturen.
- Hold utstyret rent og tørt når det ikke er i bruk.
Tilpass etter smak
- Prøv å justere enten malegraden eller mengden kaffe du bruker.
- Det er viktig å bare endre én variabel om gangen, ellers vet du ikke hvilken endring som førte til ønsket smaksprofil.
- Å endre malegraden kan i stor grad påvirke smaken på kaffen din.
- For alle bryggemetoder,
- hvis kaffen smaker bittert - bruk en grovere malegrad.
- hvis kaffen smaker surt - bruk en finere malegrad.
Bryggemetoder
Når det kommer til å brygge den perfekte koppen kaffe er det mange alternativer tilgjengelig, og hvilken metode som produserer den beste kaffen er helt opp til deg å bestemme.
Enten du foretrekker enkel eller fancy, her er en guide som dekker de mer populære bryggemetodene.
Kaffetrakter
For å brygge kaffen med en kaffetrakter, sørg først for at den er ren.
- Bruk 60 gram med kaffe for hver liter vann.
- Kvern kaffen med malingsgrad for "drypp" kaffe
- Plasser et rent, tørt og ubleket filter i bryggekurven.
- Tilsett malt kaffe til filteret og start maskinen.
- Snurr glasskannen før du heller en kopp og nyt!
- Ikke la kaffen fortsette å koke på en oppvarmet plate.
French Press
For å brygge kaffen med en French Press trenger du:
- 60g grovmalt kaffe
- 1 liter nesten kokende vann
- En vekt (for å måle ut det du trenger)
- En timer.
Hele bryggeprosessen tar omtrent 4 minutter, pluss / minus 30 sekunder.
Forvarm din French Press ved å skylle den med varmt vann, og sørg for å ha en separat serveringsenhet klar (eller et stort krus!) til å overføre kaffen til så snart den er ferdig brygget.
- Tilsett grovmalt kaffe og start tidtakeren – tilsett alt vannet i løpet av 30 sekunder.
- Rør med en skje for å bløtgjøre all kaffen og plasser stempelet på toppen
- La det sitte i 3 minutter.
- Ca 3 minutter og 30 sekunder kan begynne sakte å trykke stempelet ned.
- Etter 4 minutter - hell kaffen i en egen kanne eller kopp, virvl og nyt!
- Når kaffen er avkjølt, rengjør du utstyret forsiktig men godt. La det lufttørke.
Aeropress
For å brygge kaffen med en Aeropress trenger du
- 15 g finmalt kaffe
- 250 g nesten kokende vann
- En timer
- En vekt
Bryggeprosessen vil ta ca. 2 minutter og 15 sekunder, pluss / minus 15 sekunder.
Forbered Aeropressen din ved å legge til et filter og skylle den med varmt vann for å forvarme den.
- Plasser Aeropressen på toppen av en solid kopp, og plasser deretter alt på toppen av en vekt.
- Nullstill vekten og tilsett kaffen.
- Tilsett raskt 60g vann og rør for å bløtgjøre kaffen, start timeren og la kaffen "blomstre" i 30 sekunder.
- Tilsett det resterende vannet, og fjern koppen og aeropressen fra vekten.
- Ca 1 minutt og 45 sekunder, trykk sakte ned med middels trykk i 30 sekunder til du hører en lett susende lyd
- Fjern pressen, snurr kaffen og nyt!
- Når du er ferdig, rengjør hver del av Aeropress godt og la lufttørke.
Kalita 185
For å brygge kaffen din med en Kalita 185 trenger du:
- 27 g middels/grovmalt kaffe,
- 400 g nesten kokende vann,
- En vekt
- En timer
- Skyll filteret med varmt vann før brygging for å forvarme kannen.
- Plasser Kalita på vekten og nullstill vekten.
- Tilsett malt kaffe og nullstill vekten på nytt.
- Start timeren og begynn å tilsette 50 g vann i løpet av 0:30 sekunder, og sørg for at all kaffen blir våt.
- La kaffen blomstre til 0:45 til 1:00 (eller til kaffen har sluttet å boble).
- Begynn i midten og hell i en spiralbevegelse med klokken og jobb deg mot ytterkanten av filteret.
- Tilsett vann til nivået når 3/4 av høyden på drypperen, den skal være rundt 220g ved 1:15.
- La det renne av til 1/4 av dryppnivået.
- Start ved kanten av filteret og hell i en spiralbevegelse med klokken mot midten av filteret – Hell til 340g ved 1:50.
- La det renne av til 1/4 av dryppnivået.
- Start i midten av filteret, hell i en spiralbevegelse med klokken mot kanten av filteret – Hell til 400g med 2:05 til 2:10.
- Fullfør når timeren er 03:00 (+/- 0:30)
- Snurr og nyt!
Noen av våre mest populære produkter
Nå resultatene du fortjener
Meld deg på vårt nyhetsbrev