Gi fordøyelsen din hjelp. Klikk her

Shopping cart
kr 0

1. Behandlingsansvar

Selskapets (Superstate AS) Daglig Leder er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Databehandlingsansvarlige er våre it-løsningsleverandører:

  • Fiken AS av forretningssystem
  • WPEngine av nettsted
  • Bring AS og helthjem Netthandel AS av logistikkløsning for leveranse fra nettbutikk og sporing av forsendelse.
  • Klarna Bank AB for betalingsløsning
  • Sumo.com, Mailchimp.com og getrevue.co for nyhetsbrevutsending og registrering
  • Google for å beskytte nettsiden gjennom reCAPTCHA

Dataene lagres i leverandørenes systemer i datasentral i Norge, dels i EU-land og for nyhetsbrev i USA.

2. Hva er formålet?

Personopplysningene benyttes med følgende formål:

  • Forbedre brukerens opplevelse av nettstedet
  • Sikre nødvendige opplysninger slik at kjøper opplever korrekt leveranse ved kjøp
  • Sikre lovpålagte regnskapsdata
  • Oppdatere våre brukere med nyheter og tilbud fra vår netthandel og våre salgssteder
  • Utføre kredittsjekk i forbindelse med handel på kreditt (dvs. betaling etter faktura)

3. Hva er det rettslige grunnlaget?

Behandlingsgrunnlaget er å oppfylle en avtale med den registrerte etter at denne selv har registrert opplysningene og i det gitt sitt samtykke.

4. Hvilke personopplysninger behandles?

Informasjonskapsler (cookies):
De aller fleste nettsider av i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Ved å bruke superstate.no samtykker du i bruken av informasjonskapsler/cookies.

WordPress

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for Husk meg, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

WooCommerce

Når du besøker nettsiden vår, samler vi:

Produkter du har sett: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett
Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av skatter og frakt

Fraktadresse: vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen!

Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt.

Når du kjøper fra oss, ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort/betalingsinformasjon og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til for eksempel:

  • Send deg informasjon om din konto og bestilling
  • Svar på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
  • Behandle betalinger og forhindre svindel
  • Sett opp din konto for butikken vår
  • Overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne skatt
  • For å forbedre våre butikktjenester
  • Send deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem
  • Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige bestillinger.

Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Vi vil for eksempel tar vare på ordreinformasjon i 5 år av regnskaps- og skattemessige årsaker. Dette inkluderer navn og e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vi tar også vare på kommentarer og omtaler, hvis du velger å skrive dem.

Følgende informasjonskapsler (Cookies) benyttes:

Woocommerce_cart_hash
Denne blir satt i din nettleser når du legger en vare i handlekurven. Den brukes for å kunne vite hvilke produkter du til enhver tid har i handlekurven. Denne slettes når du enten fjerner produktene som ligger i handlekurven, har fullført et salg, går ut av nettsiden eller lukker nettleseren, en såkalt session-basert cookie.

Woocommerce_items_in_cart
Denne blir satt i din nettleser så fort du legger ett eller flere produkter i handlekurven. Brukes for å ha oversikt over antall produkter i handlekurven. Denne slettes når du enten fjerner produktene som ligger i handlekurven, har fullført et salg, går ut av nettsiden eller lukker nettleseren, en såkalt session-basert cookie.

Wp_Woocommerce_session
Denne cookien inneholder en unik kode for hver kunde, slik at den vet hvor den skal finne handlekurv data i databasen for hver kunde. Dette er for at vi skal kunne vise rett handlekurv til riktig kunde. Ingen personlig informasjon lagres i denne cookien. Denne slettes når du går ut av nettsiden eller lukker nettleseren, en såkalt session-basert cookie.

Google cookies:
Følgende informasjonskapsler (Cookies) benyttes:

Varighet
_ga
Brukes for å skille mellom unike brukere og gjenkjenne returnerende brukere. Ikke mulig å identifisere enkeltpersoner, lagrer ikke personlige data.
24 timer
_gat
Benyttes til å begrense antall forespørsler i et gitt tidsrom.

utmz
Denne ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Vi bruker Google Analytics både internt på våre sider, men også i bannere og bilder. Derfor kan du av og til se to cookies som heter utmz.

utma
Denne holder styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange brukere vi har som er inne for første gang og hvor mange som kommer innom våre sider oftere.

utmb og utmc
Disse holder styr på hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes når du forlater våre sider.
Om du ønsker å unngå informasjonskapsler kan du se på hjelpesiden for din nettleser hvordan du kan endre innstillinger for å oppnå dette. Vær oppmerksom på at du gjennom dette kan oppleve begrensninger i vår nettsides funksjonalitet.

Facebook:

På vårt nettsted bruker vi piksler fra facebook.com, drevet av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Facebook Pixels er et analyseverktøy som hjelper oss med å måle hvor effektive annonsene våre er på Facebook ved å tolke handlingene folk utfører på nettstedet. Vi bruker piksler for å sikre at annonsene våre vises til de riktige personene og for å opprette annonsemålgrupper.

Facebooks formål, lagring og videre behandling og bruk av opplysningene, samt dine rettigheter og muligheter for å ivareta personvernet ditt finner du i Facebooks personvernerklæring: https://www.facebook.com/about/privacy/. Hvis du ikke vil at Facebook skal kunne samle inn opplysninger om deg fra nettstedet vårt, må du logge deg ut av Facebook før du besøker vårt nettsted.

Personopplysninger:
Når bruker ønsker nyheter, tilbud, kampanjer, o.l. oppgis og lagres, navn, epostadresse og evt. Mobilnummer.

Ved kjøp i netthandel behandles og lagres: Navn, adresse, telefonnummer, epostadresse og passord (om konto opprettes). Du er selv ansvarlig for ikke å dele brukernavn og passord med andre.

Ved anmodning om kredittkjøp med faktura oppgis fødselsnummer (11 siffer), som benyttes ved kredittsjekk hos Leverandørens kredittpartner Klarna Bank AB.

Kredittkortopplysninger:
Ved kjøp i netthandel oppgir kjøper kredittkortopplysninger som brukes av Leverandørens kredittpartner Klarna Bank AB for å verifisere Kjøpers betaling via kredittkort.

IP-adresser:
Brukes for å sette opp en sikker dataforbindelse.

5. Hvor hentes opplysningene fra?

Personopplysningene oppgis av bruker gjennom kjøp i netthandel, eller på annen måte aktivt registrerer sine opplysninger for å delta i nyhetsbrev, eller andre aktiviteter som tilbys.
Persondata (personifisering av trafikkdata/navigasjonsdata lagres kun når bruker er innlogget eller handler i netthandelen, slik at brukeren aktivt har akseptert sin tilkjennegivelse.

6. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Personopplysninger er frivillige så lenge man utelukkende søker informasjon på nettsiden. Når man melder seg på nyhetsbrev e.l, eller foretar kjøp i netthandel må personopplysninger oppgis.

7. Utleveres opplysningene til tredjeparter?

Superstate AS verken selger eller bytter personopplysninger til tredjepart. Kun når myndighetene krever det vil vi videreformidle personopplysninger i henhold deres krav.

8. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Personopplysningene arkiveres i Norge eller et EU-land. Registering på nyhetsbrev (navn og epost adress) lagres i USA. Sletting utføres i henhold norsk lov.

9. Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Superstate AS er et norsk selskap og følger norsk jurisdiksjon. Dette innebærer at du har rett til innsyn i du har gitt oss, som vi har registert og lagret. Du har også rett til å få disse slettet. Ref. Personopplysningsloven §§ 27 og 28.

10. Hvordan sikres opplysningene?

Opplysningene lagres av databehandler i henhold til norske og internasjonale standarder og prosedyrer vedr. krav til oppbevaring av denne type informasjon.

11. Hvem som har tilgang

Medlemmer av vår stab har tilgang til informasjonen du oppgir til oss. Eksempler er:

Ordreinformasjon, slik som hva som er kjøpt, når det ble kjøpt og hvor det skal bli fraktet til, og
Kundeopplysninger som for eksempel navn, e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vår stab har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å gjennomføre ordre, behandle refunderinger og gi deg kundestøtte.

12. Kontaktinformasjon

Superstate AS
E-post: kontakt@superstate.no
Postadresse: Feltpatvegen 44, 2833 Raufoss