Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

6 grunner til at du mest sannsynlig mangler kollagen

Hvorfor er det egentlig slik at mange av oss mangler kollagen? Vel, det hele henger sannsynligvis sammen med livsstilen din.

Nå vet ikke vi nøyaktig hvordan livsstil du har, men er du som oss så kjenner du deg nok igjen i noe av dette:

Du spiser allerede en del proteinrik mat, men ...

Når vi kjøper inn proteinrik mat må vi innrømme at det går mye i kyllingfileter, laksestykker, biffer, egg o.l. Selv om en kan passe på å kjøpe villaks, gressforet osv kommer en ikke bort ifra at det ikke er altfor mye kollagenprotein i disse matvarene. Kollagenprotein finnes nemlig primært i brusk, bein og annet vev som jo gjerne er fjernet når en kjøper kjøtt i butikken i dag. Så vi får ikke i oss altfor mye gjennom kostholdet vårt.

Du unner deg noe ekstra innimellom

Både alkohol, sukker og røyking påvirker dine kollagenlagre negativt. Røyking regner vi du allerede prøver å redusere om du skulle ha blitt hektet på det, mens det å unne seg litt sjokolade eller noen glass vin er vel litt kjedelig å kutte ut fullstendig, er det ikke?

Du blir eldre

Kjipt, men sånn er det bare. Vi blir alle eldre - dag for dag, sekund for sekund. Når du kommer opp i tyveårene bryter kroppen din ned mer kollagen enn den produserer selv. Etter hvert kan kroppen din miste så mye som 1 % i året av sin evne til å produsere kollagen.

Du har ikke all verdens tid

Hverdagen er fra før rimelig fullpakket. Vi skulle helst sett at vi eksempelvis langtidskokte kjøtt med ben for å få kraft, men må innrømme at dette hører til sjeldenhetene i en travel hverdag. Ellers finnes det metoder som eksempelvis akupunktur som tilsynelatende skal kunne stimulere kroppens evne til å produsere kollagen, men å regelmessig sette av tid (og penger) til dette er gjerne ikke det som blir prioritert i en hektisk hverdag.

Du unner deg litt brunfarge når solen titter frem

Sol i seg selv er jo bare bra, blant annet med tanke på d-vitamin som du så sårt trenger. Når solen først kommer frem her i Norge er vi flinke til å utnytte det. Noen ganger litt for mye for å få litt ekstra brunfarge. Overdreven soling påvirker kollagenet ditt negativt da strålene sørger for at dine kollagenfibre brytes ned raskere. Så selv om huden kanskje blir fin og gyllen utenpå skaper det utfordringer under overflaten.

Du er til tider stressa

I en travel hverdag skal det litt til å unngå å være stressa fra tid til annen. Dessverre påvirker dette ditt kollagen også gjennom økt nedbrytning.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Kollagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Hvorfor huden er avhengig av kollagen for å holde seg ung
Neste artikkel
Egenskapene til kollagen protein og våre erfaringer med det