Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Hvorfor huden er avhengig av kollagen for å holde seg ung

Nå liker ikke vi å bygge oppunder presset om å skulle se perfekt ut, men det har seg nemlig slik at huden din er avhengig av kollagen for å holde seg ung. Dermed kan du i det minste ha godt av å vite litt grunnleggende om kollagenet du har i huden din.

Kollagen finner du i et mellomlag i huden din kalt dermis. Dermis er ligger derimot under hudoverflaten så du kan ikke se det. Sammen med elastin (et annet protein) sørger kollagen for å styrke huden din og hjelper den til å komme tilbake på plass når den strekkes.

Du kan med det tenke at dermis er det som avgjør din huds fyldighet. Av bildet under kan du tydelig se at reduserte mengder av kollagen under overflaten fører til rynker i overflaten.

Kroppen produserer selv, men...

I prinsippet klarer kroppen din helt fint å produsere kollagen selv. Problemet er bare det at det finnes krefter som begynner å jobbe mot deg. Den kanskje kjipeste kraften av dem alle du må kjempe mot er aldringsprosessen. Kjipest fordi det er lite eller ingenting du kan gjøre for å stoppe den.

Kollagenproduksjonen begynner nemlig å avta når du blir eldre - og det skjer før du tror. Allerede etter fylte 25 år bryter vi ned mer kollagen enn kroppene våre produserer. Per år reduseres så kroppens evne med 1 % i året så du skal ikke være veldig gammel før det er drastiske forskjeller.

Kjipt kan det også være at du må være påpasselig med både sollys, stress, alkohol og sukker. Nå er du sikkert bevisst på å ikke overdrive verken sol, alkohol eller sukker til å begynne med, men fra tid til annen hender det for de fleste av oss at vi unner oss noe og stress er vanskelig å eliminere helt.

På en annen side er det ting du kan gjøre for å styrke kollagenet i huden din. Du kan eksempelvis få i deg kollagen (slik de gjorde mye av før i tiden) ved å langtidskoke kjøtt med knokler og ben for å få kraft, spise små ben (tenk sardiner o.l) eller skinn.

Det er også mulig å stimulere kroppens egen kollagenproduksjon med LED-lysterapi og ulike former for akupunktur. Det kjipe her er bare at det er en del styr å skulle gjøre dette jevnlig så selv om vi gjerne skulle gjort dette selv må vi ærlig innrømme at det heller blir innimellom.

Hva du kan gjøre

Summen av disse kreftene som jobber mot oss fører til at rynker og andre ikke fullt så gøyale ting gjerne begynner å skje med huden vår. Det er på grunn av dette vi sverger til et tilskudd av kollagen. Rettere sagt kollagen i hydrolysert pulverform.

Det at det er hydrolysert vil si at komponentene i kollagen er brutt ned til mindre molekyler, noe som gjør det mye lettere for kroppen og ta det opp. Faktisk ser en at opptaket er mange ganger bedre enn ved å innta det via mat.

Vær også klar over at siden kollagen utgjør en såpass stor andel av huden sitt protein, så må du sørge for å bruke nok og over lang nok tid. Først da vil en kunne se at tettheten av kollagen i dermis øker betydelig, slik at huden blir tykkere og rynkene blir redusert.

En siste ting greit å vite er at de fleste nå synes å være enige om at kollagen tilsatt hudpleieprodukter ikke kommer seg ned til hudlaget dermis. Kollagenmolekyler viser seg rett og slett å være for store til å trenge igjennom de øverste delen av huden. De kan bidra til å fukte huden din, men de hjelper ikke med å bygge eller erstatte kollagen.

Heldigvis er ting annerledes når du spiser kollagen. Gjennom en kollagenrik diett forbedrer du hudens utseende fra innsiden og ut. Det er en voksende mengde med forskning som viser en økning i hudens elastisitet fra kollagentilskudd etter åtte uker.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Kollagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Hva er forskjellen mellom gelatin og kollagen
Neste artikkel
6 grunner til at du mest sannsynlig mangler kollagen