Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Hva er forskjellen mellom gelatin og kollagen

Ja, hva er faktisk forskjellen mellom gelatin og kollagen? Kan du ta ta den ene istedenfor den andre, og er helsegevinstene de samme?

La oss ta en titt på de to og se om vi blir klokere.

Hva er gelatin

Tenker en på gelatin så er det fort man tenker på platene med gelatin man bruker i matlaging (hører jeg gele?). Men det er mer ved gelatin enn å gjøre desserter spretne.

Gelatin er et protein som frigjøres når hud, bein og bindevev av dyr blir kokt. Så koker du kraft på dette så er det gelatin du får om du lar denne kraften kjøle ned, og i denne kraften finner du kollagen

Med andre ord så inneholder gelatin uavhengig av hva det ble lagd av kollagen, men som med det meste man spiser så vil kvaliteten av hva du bruker når du lager kraften (eller gelatinplatene) ha stor innvirkning på næringen du gir kroppen. Det er vel derfor ganske trygt å si at om du koker opp noen gelatinplater og drikker dette så får du i deg kollagen, men om den faktisk har noe særlig næringsinnhold som gir deg helsegevinsten kollagen skal gi er en annan sak.

Hva er kollagen - eller skal vi si hydrolisert kollagen

Med andre ord så er gelatin og kollagen fra et overordnet ståsted det samme, så for å få klarhet i forskjellen å for eksempel koke kraft og ta et kollagentilskudd så er det viktig å gjøre avklaring til.

For kollagentilskudd, som Superstate sitt, er en hydrolisert form av kollagen. Dette betyr at man har gått igjennom en mer intensiv prossesering som i all enkelhet gjør at proteinmolekylene i gelatinet er brutt ned i mindre peptider.

Så aminosyrene er med andre ord like, men siden det hydroliserte kollagenet er brutt ned så er det lettere for kroppen å ta det opp.

Det hydroliserte kollagenet har også noen andre fordeler som gjør at vi foretrekker dette fremfor gelatin fra kraft:

  • Det lar seg enkelt blande ut i det meste av mat, for eksempel vår morgenkaffe, og har ingen smak
  • Dette gjør det lettere å få i seg i en travel hverdag
  • Finner man en god produsent av det hydroliserte kollagenet er man sikker man får i seg et kvalitetsprodukt. Dette er grunnen til at vi valgte en produsent fra Brasil hvor storfeen er gressforet. Og hvorfor Brasil? Fordi det faktisk er at av få land hvor det ikke er påvist kulgalskap. Greit å ta med seg.
  • Og mens vi snakker om å ta med seg. Hydrolisert kollagen er med sin pulverform enkelt å ta med seg og er med oss om vi er på hyttetur eller en jobbtur i utlandet.

Så kort oppsummert, gelatin inneholder kollagen på samme måte som hydrolisert kollagen, men på grunn av prosseringen til hydrolisert kollagen har det noen fordeler som gir enklere opptak i kroppen og enklere bruk i hverdagen.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev


Referanser

  • https://paleoleap.com/all-about-gelatin-and-collagen/
  • https://draxe.com/gelatin/
  • https://www.paleomantic.com/gelatin-collagen-glycine/
[monsterinsights_popular_posts_widget]
Kollagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
5 fordeler med kollagen protein
Neste artikkel
Hvorfor huden er avhengig av kollagen for å holde seg ung