Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

5 fordeler med kollagen protein

Kollagenprotein er ikke som annen type protein. Faktisk binder kollagen sammen alt vevet i hele kroppen - fra dine bein til huden din. Det er en essensiell byggestein som vi er avhengig av, og som kroppen naturlig produserer daglig. Dessverre bryter kroppen ned mer kollagen enn den lager etter vi har fylt 25 år, noe som er grunnen til at flere nå tar tilskudd av dette for å holde de gode helsegevinstene som kollagen gir ved like.

Så hva er disse helsegevinstene? Det er ikke småtteri, og her har vi samlet de største av de.

Kollagen reduserer rynker og gir en finere hud

Kollagenet er det proteinet det finnes mest av huden - så mye som 70% til 80%. Proteinet ligger i det midtre laget, kalt dermis eller lærhuden, som er hudlaget som gir huden fylde.

Studier viser at ved regelmessig inntak av kollagen støtter du helsen til huden din og bekjemper tegnene på aldring. Dette inkluderer redusering av rynker, økt hydrering, glatthet og økt elastisitet i huden. Og om du ikke visste det fra før så er minsket elastisitet i huden en av hovedgrunnen til cellulitter. Med andre så kan optimalt inntak av kollagen derfor redusere cellulitter og strekkmerker.

 

Hjelper behandling av lekk tarm

Lekk tarm betyr at tarmveggen slipper igjennom giftstoffer som ikke burde være der, og forståelig nok kan dette gi grobunn for en hel rekke helseproblemer. En sunn tarm er derfor viktig for den generelle helsen, og kollagen er også her en god støttespiller.

Ved å konsumere mer kollagen bidrar til man til å danne bindevev som igjen tetter og helbreder mage-tarmkanalen. Dette gjør at kollagen har vist seg viktig i behandlingen av blant annet lekk tarm, IBS, sure oppstøt, Crohns og ulcerøs kolitt.

Øker forbrenning, muskelmasse og energi

Økt energi og muskelmasse klinger godt, og siden kollagen er en så essensiell byggeblokk så spiller den også en rolle her. Faktisk så er det ikke selve kollagen peptidet som er involvert her, men glysin. Og glysin er den primære aminosyren i kollagen. Litt å holde styr på her altså, men vi skal gjøre det så enkelt som mulig.

En av glysins viktigste roller er nemlig å hjelpe danne muskelvev ved å konvertere glukose til energi som gir energi til muskelceller. Det er også knyttet til utskillelse av veksthormon, som hjelper godt på forbrenning, muskelmasse generering og energi.

Styrker negler, hår og tenner

Man sier at negler, hår og tenner gir en indikasjon på den generelle helsen, så det er heller ikke rart at kollagen spiller en rolle også her.

Studier har vist at inntak av kollagen

  • Forbedret veksten av neglene
  • Reduserte frekvensen av ødelagte negler
  • Kunne forebygge tidlig hårtap og hårtynning
  • Kunne også hjelpe med å redusere grå hår

Og som nevnt tidligere så er kollagen viktig for å støtte bein og ledd, hvilket betyr at det også hjelper dine tenner å holde seg sunne og sterke.

Oppsummert

Går man i dybden i hva kollagen faktisk kan gjøre for kroppen er det mange flere helsegevinster enn dette, og det er gjerne sånn det er når man ser på byggeblokkene som på et fundamentalt nivå støtter kroppen.

Det at det er en så fundamental del av vår kropp gjør at vi verdsetter kollagen så høyt i vår egen hverdag og hvorfor vi ønsker å dele informasjon om dette. Slik vi ser det så gir et optimalt inntak av kollagen over tid helsegevinster vi vil sette pris på etterhvert som vi eldes. Vi er heldige i dagens samfunn at vi lever lenge, men hvor viktig er lengden på livet om ikke kroppen henger med?

 

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Kollagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
3 enkle oppskrifter med kollagen pulver
Neste artikkel
Hva er forskjellen mellom gelatin og kollagen