Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Mine erfaringer med Bioptimizers Cogniobiotics

Interessert i hvordan du kan forbedre din mentale ytelse? Det er jeg og når BiOptimizers lanserte Cognibiotics gledet jeg meg til å prøve. Etter nå å ha testet det er det dog av helt andre grunner jeg er så fornøyd med dette tilskuddet.

Men la oss først starte i 2011

En august dag i 2011 markerte nemlig et stort skifte i livet mitt. Jeg fikk type 1 diabetes.

Og med den beskjeden møtte jeg veggen som fikk meg til å skjønne at det var på tide å gjøre endringer i livet mitt.

Frem til den diagnosen hadde livet mitt vært en streng av ulike sykdommer som kelioder, skoliose og kreft. Nå var jeg kommet til et punkt hvor jeg var lei av å få dårlige nyheter av leger. På sykehussengen med den ferske diagnosen bestemte jeg meg, og den dagen jeg ble skrevet ut lagde jeg mitt første lavkarbo måltid. Mitt første steg inn i en total transformasjon startet.

Nå 9 år etter diagnosen er det ikke bare et lavkarbo / ketogent kosthold som er en del av min livsstil. Trening har blitt en fast del av min rutiner og ikke minst meditasjon.

Meditasjon blir dog en forenkling. La meg forklare.

Tankestøy og blodsukker

Gjennom en dagbok jeg førte la jeg merke til en sammenheng mellom min sinnstilstand og blodsukker. Dager jeg noterte meg som munter og glad hadde jeg bedre blodsukkeret. Dager jeg var stresset eller var i en annen negativ sinnstilstand hadde jeg gjerne høyere blodsukker. Det virket å være en kobling her, og jeg blir nysgjerrig på hvordan jeg kunne optimalisere mitt blodsukker ved å gjøre noe med tankestøyen som jeg så opptok altfor mye av min hverdag.

Dette førte meg til utprøving av ulike meditasjonsteknikker, Holosync, EFT tapping, kosttilskudd som 5-HTP og mye mer. Det er også for å gå dypere inn i sinnet at jeg dro til Nederland for å prøve Ayahuasca.

Når jeg ser tilbake har alle ting jeg har testet bidratt i min vekst på sin måte og det er ingen ting jeg har erfart som har løst “alt”. Istedenfor former livsstilsendringen seg som en kontinuerlig reise hvor jeg tar med meg erfaringer fra hver enkelt ting gjør, og over tid skaper dette en bedre versjon av meg selv. I tråd med prinsippet “The Power of Tiny Gains”.

Og den siste lille endringen jeg har gjort er nå med BiOptimizers Cognibiotics.

Min erfaring med BiOptimizers Cognibiotics

Som sagt innledningsvis, da jeg fikk vite at BiOptimizers lanserte dette produktet ble jeg umiddelbart interessert. Med travle dager finner du meg ofte på søken etter “hacks” som gjør meg mer produktiv. Cognibiotics virket å være det ideele tilskuddet for meg.

Jeg startet derfor å ta tilskuddet på de dagene jeg visste jeg skulle sette av tid til fokusert arbeid over en lengre periode. Erfaringene ble derimot så som så. Det var vanskelig å peke på forskjellen mellom dagene jeg tok Cognibiotics og de dagene jeg ikke tok det.

Men ved en tilfeldighet ble det til at jeg over en uke tok tilskuddet hver dag. 2 kapsler på morgenen på tom mage. Og da skjedde det noe.

Etter noen dager merket jeg en ro i kroppen. Den tankestøyen jeg beskrev innledningsvis ble plutselig stille. Og dette skapte også endringer i kroppen. Spenninger jeg føler jeg har hatt i åresvis løsnet. Fordøyelsen ble vesentlig bedre. En følelse av velvære jeg ikke kan huske å ha hatt på flere år ble den dominerende følelsen.

Blodsukkeret har også blitt bedre og søvnen er fantastisk. Nå har jeg en dyp søvn med drømmer som former seg som lange historier.

For godt til å være sant?

I fare for å tegne et rosenrødt bilde av min erfaringer føler jeg det er viktig å gå tilbake til innledningen. Med sykdomshistorien min er det tydlig at noe er i ubalanse i kroppen. Så når noe gir en effekt, som i dette tilfellet, kan den også fremtone seg som stor.

Et annet punkt å nevne er placebo. På søken etter tilskudd og teknikker som kan forbedre min mentale ytelse har jeg all grunn til å skape en placebo effekt. Jeg tror derimot dette ikke er tilfellet her da jeg så etter en helt annen effekt. Jeg trodde jeg skulle få laser fokus og kunne jobbe målrettet med det jeg satte meg ned for å gjøre. Istedenfor ga Cognibiotics meg ro – i hele kroppen.

Det som fascinerer meg er hvordan tilskuddet bekrefter koblingen mellom tarm og hjerne (the gut-brain connection). Jeg har tenkt at tankestøyen jeg har erfart skulle løses med hodet, men istedenfor erfarer jeg at løsningen muligens ligger i tarmene.

Therefore, a person’s stomach or intestinal distress can be the cause or the product of anxiety, stress, or depression. That’s because the brain and the gastrointestinal (GI) system are intimately connected.
– Harvard Medical School

Det å nå kjenne på denne gode følelsen og samtidig vite at det ikke kommer av en mental øvelse gir meg en videre ro. Endringen virker å være på et mer fundamentalt nivå og forsvinner ikke like fort som den gode følelsen jeg opplever etter meditasjon eller Wim Hof pusteøvelsen (ikke at jeg har sluttet med det på grunn av dette tilskuddet, bare så det er sagt 🙂 )

Jeg kommer med oppdateringer etter å ha å brukt dette en stund til. Planen er at jeg skal bruke i det 2 måneder og se hvordan effekten er over tid.

Har du prøvd Cognibiotics eller annet probiotika og erfart tilsvarende effekt? Del gjerne i kommentarfeltet under.

Mental ytelse

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Den naturlige immunforsvarguiden
Neste artikkel
Slik kan du øke effekten av Bulletproof kaffen din