Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Akkermansia – Denne tarmbakterien bør du ta vare på

Noen ganger skjer det oppdagelser innen kropp og helse som skaper mer bølger enn andre, og er det en oppdagelse som er på vei til å gjøre en probiotika til en superstjerne så er det Akkermansia - eller dens fulle navn, Akkermansia muciniphia.

Og selv om dens fulle navn er en munnfull er det er noe i navnet som gir et hint på hva denne probiotikaen gjør.

Tarmen din inneholder en slimhinne som, ikke overraskende, er dekket av et lag med slim. Dette kan høres ekkelt ut, men slimet hjelper til med å beskytte tarmen mot inntrengere som lektiner. Og her er nøkkelen - jo tykkere slim, jo bedre!

Og med det kommer Akkermansia muciniphia inn i bildet. Akkermansia lever nemlig i slimlaget (mucus), og de spiser på det. Derav navnet muciniphila som bokstavelig talt betyr "slimelskende".

Når disse bakteriene spiser, signaliserer de tarmslimhinnecellene dine, kjent som enterocytter, å øke produksjonen og lage mer slim.

Og med mer slim fungerer tarmen bedre. Dette er grunnen til at studier viser at jo flere muciniphila man har i slimhinnen, jo mindre sannsynlig er det at man lider av blant annet fedme, betennelse eller diabetes.

Dette er fantastiske nyheter, og det naturlige spørsmålet å stille seg er. Hvordan kan man øke mengden Akkermansia i tarmen?

Hvordan øke Akkermansia i tarmen

Ikke overraskende er det visse kostholdsendringer som kan bidra til å øke nivåene av Akkermansia muciniphila, og i studier har forskere lagt merke til en interessant bivirkning:

  • Jo kortere en persons spisevindu er (faste eller mellomfaste)
  • Jo lengre periode man har ketoner tilstede
  • Eller jo høyere inntaket av polyfenoler er

Dess mer muciniphila finnes i tarmen.

Så om man ønsker å øke Akkermansia i tarmen bør man sørge for at kostholdet:

  • Inkluderer faste i en eller annen form
  • Spiser et lavkarbo / ketogent kosthold slik at man kan øke mengden av ketoner (eller bruke MCT olje eller BHB for å trigge produksjon av ketoner)
  • Samt øke inntaket av polyfenoler som kakao og mørk sjokolade eller blåbær, bjørnebær og solbær

Det er også en annen måte.

Etter betydelig forskning har man klart å lage Akkermansia i kapsel form.

Og det første merket på markedet er fra Pendulum Life, og vi er glade vi kan tilby dette produktet i Norge.

Deres Akkermansia er innkapslet i en plantebasert, syrebestandig kapsel som sørger for at frigjøringen av bakteriene er forsinket, og kommer seg gjennom magesyren og til tarmen hvor den kan gjøre jobben sin.

Så om man ønsker å være sikker på at man øker mengden Akkermansia, så kan Akkermansia fra Pendulum Life være verdt å prøve.

Fordeler med økt Akkermansia i tarmene

Det finnes faktisk over 1500 studier av Akkermansia, så for å gjøre denne artikkelen spisbar skal vi holde oss til de viktigste fordelene.

En økende andel av forskningen viser er Akkermansia muciniphila kan være nyttig for opprettholde en optimal kroppsvekt. Studiene viser at personer med høyere nivåer av Akkermansia bakterien i tarmen har lavere kroppsvekt og kroppsfettprosent enn de som har lavere nivåer.

I tillegg har det vist seg at tilskudd av Akkermansia kan føre til vekttap hos overvektige personer.

Knyttet til overvekt er metabolsk helse, og også her viser Akkermansia seg å ha en positiv innvirkning. Studier har funnet at det kan forbedre insulinfølsomheten, noe som kan bidra til å forebygge utviklingen av type 2 diabetes.

I tillegg har Akkermansia vist seg å redusere nivåene av visse markører for betennelse i kroppen, noe som kan bidra til å forebygge kroniske sykdommer som hjerte- og kreftsykdommer.

Det er med andre ord tydelig at Akkermansia kan hjelpe på mange av de store utfordringene i samfunnet i dag, og er et godt eksempel på hvor viktig vår tarmhelse er for at vår helse er optimal.

Som Dr. Mark Hyman blant annet snakker om i videoen under kan antibiotika ødelegge tarmfloraen, og han erfarte selv etter en antibiotika kur at han hadde null Akkermansia bakterier etterpå. Heldigvis kom mengden av Akkermansia tilbake etter at han økte inntaket av polyfenoler.

Så uansett om man ønsker å tilføre probiotika og prebiotika som tilskudd eller ikke, er det uten tvil viktig å tenke på om maten en spiser nærer tarmene eller skader tarmene.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Anti-aldring Fordøyelse Velvære

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Mineral Shilajit: Livets Elixer
Neste artikkel
9 naturlige tips for å lindre symptomene og omfavne overgangsalderen