Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Mineral Shilajit: Livets Elixer

Mineral Shilajit, også kjent som "fjell svette", er et naturlig stoff som har blitt brukt i tusener av år i ayurvedisk medisin. Det er en tykk, klebrig og svart-brun substans som finnes blant annet i fjellene i Himalaya, Kaukasus og Altai-fjellene i Sentral-Asia.

Stoffet består av humus, organiske plantematerialer og mineraler som har blitt komprimert og bevart i tusener av år av den ekstreme varmen og trykket i fjellene.

En karakteristikk ved Shilajit er nok den spesielle smaken, og første gang vi prøvde det var vi mildt sagt overrasket. Smaken minner om et slags brent gummi.

Med andre ord kanskje ikke noe du nå fristes til å prøve, men smaken blir man fort vant til, og selv foretrekker jeg å drikke Shilajit "bar" i en kopp varmt vann. Men om dette ikke frister er Shilajit anvendelig, og kan blant annet blandes i kaffe og te for å kamuflere smaken.

For det er noe med Shilajit som gjør at det er verdt å inkorporere det i din daglig rutine.

Mineral Shilajit har nemlig blitt brukt som et naturlig middel for en rekke helseproblemer, inkludert:

Fordeler med Shilajit

  1. Økt energi og utholdenhet: Mineral Shilajit er kjent for å øke energinivåer, redusere tretthet og forbedre fysisk utholdenhet. Dette skyldes sitt høye innhold av fulvinsyre, som er en kraftig naturlig antioxidant.
  2. Forbedret kognitiv funksjon: Mineral Shilajit antas også å ha en positiv innvirkning på kognitiv funksjon, inkludert hukommelse og oppmerksomhet. Dette er sannsynlig også på grunn av fulvinsyre, som er kjent for å øke blodstrømmen til hjernen og beskytte mot oksidativt stress.
  3. Anti-aldringsegenskaper: Mineral Shilajit er rik på antioksidanter, som er kjent for å beskytte mot cellulær skade og bremse aldringsprosessen. Dette er grunnen til at mange bruker Shilajit for å støtte sin generelle helse og velvære når de blir eldre.
  4. Økt immunforsvar: Shilajit antas også å øke immunforsvaret, og hjelpe kroppen med å bekjempe infeksjoner og sykdommer mer effektivt. Dette skyldes sitt høye innhold av immunforsvarsstyrkende mineraler, som jern og sink.
  5. Bedre seksuell helse: Shilajit har blitt brukt i århundrer for å forbedre seksuell helse og ytelse. Det antas å øke testosteronnivåer, forbedre sædkvalitet og mobilitet samt forbedre seksuell lyst og ytelse.
  6. Forbedret fordøyelse: Shilajit er også kjent for å ha en positiv innvirkning på fordøyelseshelsen. Det har blitt brukt til å behandle forstoppelse, fordøyelsesbesvær og magesmerter.
  7. Smerte og betennelseslindring: Shilajit har også blitt brukt til å lindre smerte og betennelse forbundet med tilstander som leddgikt, gikt og andre betennelsestilstander.

Med andre ord er Shilajit et ganske så komplett tilskudd som kan ha rekke positive egenskaper på helsen.

Shilajit har også fordelen at den ikke bryter fasten, og kan derfor være et ideelt tilskudd når man mellom-faster eller faster over en lengre periode.

Har du prøvd Shilajit?

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Anti-aldring Faste Fordøyelse Mental ytelse Søvn Velvære

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Alt du trenger å vite om glutation – kroppens viktigste antioksidant
Neste artikkel
Akkermansia – Denne tarmbakterien bør du ta vare på