Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Hvordan fungerer kollagentilskudd? Dette sier forskningen

Kollagenprotein er limet som holder hele kroppen sammen. Dette er ikke bare et uttrykk - dette proteinet danner bokstavelig talt bindevevet for nesten alt i kroppen din, fra bein til hud.

Men fungerer kollagentilskudd? Les videre for å lære hvordan denne viktige byggesteinen kan støtte helsen din, og de beste måtene du kan få det inn i kostholdet ditt.

Hva er kollagenprotein?

Kollagenprotein er en viktig byggestein for hele kroppens helse - noe som forklarer hvorfor folk rører kollagenprotein pulver i kaffen. Kollagenprotein reduserer rynker, øker hydrering av huden og støtter sterke ledd. [1] [2] [3] [4]

Kroppen din produserer naturlig kollagen hver dag. Men over tid bremser produksjonen. "Det er et enzym i huden vår som kalles kollagenase, som bryter ned kollagen," sier den amerikanske doktoren Debra Jaliman, forfatter av boken "Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist."

“Etter 25 år bryter vi ned mer kollagen enn vi lager, og derfor begynner vi å se fine linjer og rynker i huden."
- Debra Jaliman

Hvordan kollagentilskudd kan hjelpe

Du kan få inn mer kollagen i kostholdet ditt ved regelmessig å spise mat som beinbuljong (kraft kokt på bein) og organkjøtt.

For de fleste er ikke dette vanlig i kostholdet, og da har du sannsynligvis heller ikke nok naturlig kollagen i kroppen. Kollagenproteintilskudd kan derfor være en praktisk måte å nyte fordelene av dette viktige proteinet.

Det er enkelt å legge til til i smoothies, supper, bakevarer og favorittdrinkene dine. For å få mest mulig ut av pengene, er det smart å se etter en smakløs formel som blander seg raskt sammen uten å klumpe seg.

Hvordan fungerer kollagentilskudd?

Kroppen din er fylt med celler som har spesifikke oppgaver for å holde motorene dine i gang. Fibroblaster er en av disse type celler og har en viktig jobb: De produserer kollagen.

For å få magien til å skje, trenger fibroblaster tilgang til aminosyrer - nemlig glycin, prolin og hydroksyprolin. Kollagenproteintilskudd forsyner fibroblastene dine med aminosyrer, slik at de kan fortsette å gjøre det de gjør best.

Hydrolysert kollagenprotein, også kjent som kollagenpeptider, er en form for kollagenprotein som effektivt leverer disse aminosyrene til kroppen din. Kollagen hydrolyseres i en prosess som bryter ned proteinet til et glatt, lett pulver.

Hydrolysering gjør aminosyrene mer biotilgjengelige - en fancy måte å si "faktisk i stand til å bli brukt av kroppen din."

Det betyr at kroppen din har lettere for å fordøye, absorbere og distribuere aminosyrene i hele kroppen. [5]

Kollagentilskudd og fordøyelsen

En kritikk av kollagenproteintilskudd er at magesyren din bryter ned kollagenpeptidene før de kan begynne å gjøre noen gode ting. I virkeligheten fordøyes kollagenproteintilskudd til aminosyrer og peptider i tarmen.

For å bli brukt av kroppen din, sirkulerer aminosyrene og peptidene som absorberes av tynntarmen deretter inn i blodet. Kollagenproteinet er et stort molekyl - men når det er hydrolysert i kollagenpeptider er kroppen i stand til å fordøye forbindelsen.

Forskningen støtter dette. Forskning har vist at etter inntak av kollagenprotein i hydrolysert form, øker kollagenivået i blodet.

En studie fra 2018 undersøkte effekten av inntak av hydrolysert kollagenprotein over en periode på fire uker. [6] Resultatene fant endringer i nivåene av hydroksyprolinpeptider i blodet.

Andre studier fant også høyere nivåer av kollagenpeptider i blodet etter inntak. [7]

For oppsummere: Kollagenproteintilskudd tilfører viktige byggesteiner for at kroppen skal lage mer kollagen, og det har vist seg at de fungerer.

Som med alle tilskudd er det forskjeller mellom merker og former for kollagenprotein. Se etter at kollagenet ikke har fyllstoffer, og om det kommer fra storfe at det kommer fra et gressforet produkt. Det er også å foretrekke en pulverform hvor du kan velge mengden selv, da det kan være at ditt behov er større eller mindre enn hva man kan finne i kapsel form.

Hva er det kollagenproteinet gjør?

I følge Dr. Anne Kelly, medisinsk direktør ved Holland Biomedical Clinic og Minnesota Hyperbaric Treatment Center, "Jeg tenker på kollagenprotein som en annen ingrediens i oppskriften som forsinker aldring, og at ikke bare et skjønnhetsprodukt for huden. Det er mursteinsfundamentet for flere funksjoner i kroppen."

Her er et par fordelene:

Finere hud

Kollagen er det rikeste proteinet i huden. Det utgjør 75 til 80 prosent av huden din og det er i midterste laget av huden kalt dermis at man finner kollagen og elastisk vev. Dette er laget som gir huden sin fylde.

Studier har vist at å ta hydrolysert kollagenprotein regelmessig kan støtte hudens generelle helse og bekjempe effekten av aldring. Kollagenproteintilskudd kan øke hudens elastisitet og kan hjelpe kroppens hudreparasjonsprosess, og dermed hjelpe kroppen til å danne nytt kollagen. Det kan redusere utseendet på rynker, øke hudens fuktighet og glatthet, og støtte hudens elastisitet. [8] [9]

Sterkere ledd og bein

I tillegg til å støtte generell helse av bein og ledd, kan kollagenproteintilskudd redusere leddsmerter, forbedre fleksibiliteten og bidra til å danne nye bein. [10] [11]

Dette er viktig med tanke på kollagen sine fordeler mot aldring, men det er også gode nyheter for folk som trener: En studie fra 2008 av 147 idrettsutøvere ved Penn State University fant at leddsmerter ble redusert da de tok kollagenproteintilskudd. [12]

Hvor mye kollagentilskudd skal en ta?

Når det kommer til anbefalt mengde tilskudd av kollagen så kommer det ann på mange faktorer, inklusiv alder og eventuelle sykdommer man har. Hva man finner i forskning av anbefalinger er mellom 2,5 gram til 15 gram [13]. En spiseskje er ca. 10 gram.

Det er også verdt å nevne det er få birkvininger ved overforbuk av kollagentilskudd. Noen kan få allergiske reaksjoner, men finner man spesielt for kollagen laget av maritime kilder.

Lyst til å gi kroppen en kollagen boost? Prøv Superstate kollagen protein. Det er lagd fra gressforet storfe, uten fyllstoffer, uten smak og det blander seg enkelt ut. Med andre ord enkelt å få inn som en del av hverdagen.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Kollagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
6 naturlige nootropics som kan forbedre din mentale ytelse
Neste artikkel
Den naturlige immunforsvarguiden