Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Alt du trenger å vite om NAD Regen

Hva er NAD og hvorfor er din NAD status så viktig?

NAD (nikotinamidadenin-dinukleotid) er et essensielt molekyl som finnes i alle levende celler i kroppen vår.

Enkelt forklart spiller det en nøkkelrolle i å omdanne maten vi spiser til energi som cellene trenger for å fungere.

På et mer detaljert nivå er NAD grunnleggende for en rekke viktige cellulære prosesser, hvilket inkluderer:

 • Påvirke og administrere sirtuin-proteinfunksjoner. Sirtuin er viktig da det er en del av signalveien for levetid.
 • Modulere og påvirke funksjonen til Poly (ADP-ribose) polymeraser (PARP). Dette er et langt og vanskelig navn, men enkelt forklart er dette en gruppe enzymer som er involvert i en rekke viktige funksjoner i kroppen.
  Disse inkluderer:
  • DNA-reparasjon: PARP spiller en sentral rolle i å oppdage og reparere skader på DNA, og hjelper dermed med å opprettholde stabiliteten og integriteten til genomet.
  • Celledød og celleoverlevelse: PARP er involvert i prosesser som fører til celledød, som apoptose og nekrose, samt prosesser som støtter celleoverlevelse.
  • Inflammasjon og immunrespons: PARP-mediert signalering er involvert i reguleringen av inflammasjon og immunrespons, og bidrar dermed til kroppens evne å bekjempe infeksjoner og skader.
  • Genuttrykk og transkripsjonsregulering: PARP enzymer er involvert i regulering av genuttrykk ved å påvirke transkripsjonsfaktorer og kromatinstruktur.
  • Energi- og metabolismeregulering: PARP enzymer deltar også i reguleringen av energiproduksjon og metabolisme, ved å påvirke cellulære prosesser og signalveier knyttet til energihjemostase og næringsopptak.

Hvor din nåværende NAD-status befinner seg, enten den er bra eller dårlig, er avhengig av effektiviteten til de nevnte prosessene, og graden av intern "friksjon" du lever med på cellulær basis.

Sagt på en annen måte - når det er en forstyrrelse med disse cellulære prosessene er du mer utsatt for eldes raskere, ha lavt energinivå og følelsen av utmattelse.

Så hvis intensjonen din er å leve et langt, ungdommelig liv som gir deg friheten til å gjøre ting med rikelige mengder energi, kan det å prioritere NAD statusen være smart.

Øk NAD statusen

Faktorer som reduserer NAD statusen

Når man blir klar over viktigheten av NAD statusen blir det også viktig å være klar over hvilke faktorer som kan redusere denne statusen.

Her er noen av de viktigste:

 • Aldring: Ja, la oss ta uungåelige først. På 40-årsdagen din vil NAD-nivåene dine ha gått ned med rundt 50%, noe som er en naturlig del av å bli eldre. Selv om dette er en del av livet, har du muligheten til å påvirke det gjennom proaktive valg. (Ja, å ta NAD Regen er en av disse tingene, men vi har mange andre forslag til deg også. Bare fortsett videre i artikkelen)
 • DNA-relatert skade: Skader på vårt DNA aktiverer PARP-enzymene, som deretter setter igang reparasjonsprosessen. Siden PARP er avhengig av NAD vil dette føre til et naturlig forbruk av vår tilgjengelige NAD.
 • Alkohol: Alkohol er enkelt forklart dårlige nyheter for lang levetid, spesielt ofte og i store mengder. Å redusere eller fjerne alkohol er derfor viktig for en lang levetid.
 • Overspising og overvekt: NAD-nivåer går generelt ned om du overspiser mat med jevne mellomrom og er overvektig. Dette skyldes det faktum at det senker oksygennivået i cellene våre, noe som reduserer NAD i kroppen.
 • Høye blodsukkernivåer: Tilknyttet punktet over er høye blodsukkernivåer og insulinresistens viktig å unngå da dette kan føre til en reduksjon i NAD-nivåer.

Oppsummert fører en livsstil som gir overvekt, har høyt alkoholforbruk og kroniske stressnivåer til reduksjon av NAD nivåene.

Disse tingene er synonyme med for tidlig aldring og dårlig helse. Heldigvis er dette ting en kan gjøre noe med.

Livsstilsvalg som øker NAD statusen

Det første steget du må ta for å forbedre NAD-statusen er å ta tak i livsstilsvanene dine.

Og det du ønsker å øke den glykolytiske reaksjonen som omdanner NADH til ATP, da dette også øker nivåene av NAD i kroppen din.

Her er noen måter å du kan øke denne reaksjonen:

Trening

Å ha gode treningsrutiner er nøkkelen til å forbedre NAD-statusen.

NADH-forbruket øker ved treningssrelatert stress, noe som gir mer NAD. Selv om vi er tilhengere av en aktiv livsstil i alle former, har det vist seg at en ukentlig HIIT-økt er hva som virkelig forbedrer NAD-statusen.

Bare det å gjøre 20 sekunder med full innsats, etterfulgt av 40 sekunders hvile i 10-15 runder, én gang per uke vil hjelpe deg skape resultater.

Kosthold

Når man spiser for mange kalorier, spesielt for mange karbohydrater, fører dette til en opphopning av NADH som deretter reduserer NAD-produksjonen. Dette vil også over tid øke sannsynligheten for insulinresistens, som ikke er bra for helse, levetid, energinivåer, sultkontroll eller kroppsammensetning.

Et kosthold med mindre karbohydrater (f.eks keto) og helst syklisk (f.eks syklisk eller targeted keto) kan derfor være et smart valg.

En annen ting å ha i bakhodet når vi snakker om kosthold er fermentert mat, som kimchi, surkål og kefir.

Det er mange fordeler med fermentert mat, og en av de er at fermenteringsprosessen hjelper til med å produsere laktat ved å bruke NADH, noe som fører til produksjon av NAD.

Ha derfor gjerne fermentert mat i kjøleskapet og tilsett dem til maten hver dag.

Sauna

Til slutt, gå inn i badstuen og svett. Dette er ikke bare en effektiv måte å hjelpe kroppen din med å fjerne giftstoffer - den hjelper også å øke NAD-nivåene.

Så for å ta det til et grunnleggende nivå - en aktiv, sunn livsstil, støttet av næringsrike matvarer, gode søvnvaner, lavt alkoholforbruk og en optimal kroppsvekt, bidrar til bedre NAD-status.

Og om du ønsker litt ekstra hjelp så finnes det råd...

Hva er NAD Regen?

... og enda viktigere, hva gjør det?

BioStack Labs er de første i verden som tok NAD3, som er en nøye studert og lisensiert ingrediens, og kombinerte den med:

 • Spermidin (fra Yüth)
 • Resveratrol
 • Niacinamid Bioperine

Forløpere for NAD som NMN eller NAC finnes, men disse må ikke forveksles med ingrediensene i NAD Regen.

Grunnen til dette er fordi NAD Regen adresserer rotårsaken til reduksjonen av NAD (pre-markører som NMN gjør ikke dette når de tas isolert).

Sagt på en annen måte, så er rotårsaken et produksjons- og resirkuleringsproblem (kjent som "the salvage pathway").

Faktisk er NAD Regen den eneste formelen på markedet som adresserer og løser dette problemet slik at:

 • NAD-produksjonen fortsetter
 • Det er nok råstoff til å resirkulere NAD

NAD Regen er dermed en enkel måte å forbedre NAD-statusen på et fundamentalt nivå.

Oppsummert

 • Hvis du ønsker lang levetid og energi så lenge som mulig, må livsstilen din proaktivt bidra til å opprettholde bedre NAD-status.
 • Å være aktiv. Bare en (1) 10-15 minutters HIIT-trening per uke, samt å spise en naturlig sunn mat og unngå alkohol vil hjelpe NAD-statusen.
 • Ved å ta NAD Regen kan man forbedre NAD-statusen ytterligere.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Anti-aldring Immunforsvaret Velvære

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Hvordan brygge den perfekte koppen kaffe (med Kaffetrakter, French Press, Aeropress eller Kalita)
Neste artikkel
Alt du trenger å vite om glutation – kroppens viktigste antioksidant