Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

12 viktige fordeler med magnesium

Sov bedre. Reduser stress. Gjør hjernens funksjon bedre. Forbedre den generelle helsen og velvære. Dette er vel noe de fleste av oss ønsker oss - og er det ikke da fantastisk at dette er bare noen få av de mange utrolige fordelene ved å få i seg nok magnesium.

Magnesium er absolutt et av de viktigste næringsstoffene for menneskekroppen, og er involvert minst 600 essensielle biokjemiske reaksjoner. Disse inkluderer proteinsyntese, testosteronproduksjon, insulinfølsomhet, kalsiumabsorpsjon og regulering av det sympatiske nervesystemet.

I tillegg har magnesium vist seg å muliggjøre metabolismen av vitamin D, noe som betyr at det er viktig for beinhelse og behandling av osteoporose.

Dette er med andre ord et næringsstoff det er verdt å bruke noen minutter på, men før vi begynner er det tre ting du bør vite om magnesium:

  1. De fleste i den vestlige verden mangler magnesium
  2. Testen de fleste leger bruker for å måle magnesium er serummagnesiumnivået i blod. Problemet er at kun cirka 1% av magnesium finnes i blodet. Faktisk finnes omtrent 66 prosent i bein og 33 prosent i skjelett- og hjertemuskulatur. For å effektivt måle magnesiumnivået må du teste innholdet i de røde blodcellene. Lab1 er en av de som kan utføre en slik test.
  3. Magnesium spiller en viktig rolle i fysisk ytelse og muskelfunksjon. Dette betyr at idrettsutøvere og aktive personer ofte mangler magnesium fordi styrketrening øker magnesiumbehovet.

Så med det sagt. Her er de 12 mest overbevisende grunnene til at du bør sørge for at magnesiumnivået ditt er optimalt.

Sov bedre og redusere søvnløshet

Magnesium virker beroligende på nervesystemet. Hvis du er mangelfull, vil pulsen og det sympatiske nervesystemet bli aktivert. I tillegg har mangel på magnesium vist seg å endre elektrisk aktivitet i hjernen, noe som forårsaker urolig søvn og hyppige oppvåkninger.

En studie av personer med dårlig søvnkvalitet målt med “Pittsburg Sleep Quality Index” fant at inntak av magnesiumtilskudd reduserte kronisk betennelse og forbedret søvnkvalitet.

Forskere antyder at tilsetning av magnesium i kostholdet reduserte deltakernes sympatiske nerveaktivitet, effektivt reduserte stress og lot dem slappe av. I denne studien var lavere magnesiumnivåer assosiert med en høyere kroppsmasseindeks, noe som indikerer sammenhengen mellom kroppsfettprosent og magnesiumnivå.

Oppsummert:
Ta magnesium for å sove bedre og redusere stress

Forbedre hjernens funksjon og bekjemp depresjon

Magnesium er viktig for et godt minne. Tilskudd med magnesium har nemlig vist seg å øke hjernefunksjonen ved å forbedre hjernens elektriske aktivitet. Dette gir bedre lærings- og minnefunksjoner.

Forskning fra MIT har vist at magnesium regulerer en nøkkelreseptor i hjernen som støtter minne og læring. Dette blir teknisk, men det forskere har funnet er at tilstrekkelig magnesiuminnhold i cerebrospinalvæsken er viktig for å opprettholde plastisiteten til synapsene. Videre er magnesium nødvendig for at enzymer som styrer cellulære og minnefunksjoner skal fungere optimalt.

I tillegg spiller magnesium en viktig rolle for nevrotransmittere som påvirker at hjernekjemikalier som serotonin trigges. Dette er viktig for å forhindre depresjon og kronisk lavt humør.

Oppsummert:
Magnesium gjør at hjernen yter bedre og forbedrer hukommelsen.

Øker testosteronnivået og hjelper bygge muskler

Magnesium er nødvendig for energimetabolisme og fysisk ytelse, og forskning viser at å ta det øker testosteronnivået.

En studie fra 2011 testet en gruppe stillesittende menn som mottok 10 mg magnesium per kilo kroppsvekt per dag (gruppe 1), en gruppe mannlige tae-kwon-do idrettsutøvere som tok samme magnesiumprotokoll daglig (gruppe 2), og en gruppe tae-kwon-do idrettsutøvere som ikke tok magnesium (gruppe 3).

Gruppe 2 hadde den største økningen i testosteronnivå etter tae-kwon-do treningen, etterfulgt av gruppe 3, mens gruppe 1 hadde de laveste nivåene (ingen øvelse eller trening), noe som indikerer at magnesiumtilskudd øker testosteronnivået når det kombineres med trening. Forskere mener at denne økningen i testosteron har en ytelsesfremmende effekt.

Oppsummert:
Om du er fysisk aktiv og ikke optimaliserer magnesiuminntaket ditt kan du miste ekstra ytelse og ikke minst gevinster av treningen.

Bli sterkere og maksimer proteinsyntesen

Magnesium støtter proteinsyntesen fordi det muliggjør enzymfunksjonen i kroppen. I tillegg viser forskning at magnesiumtilskudd parret med motstandstrening kan gjøre deg sterkere.

Denne studien fant at en gruppe som tok 8 mg / kg kroppsvekt per dag med magnesium mens de utførte styrketrening tre ganger i uken forbedret styrken betydelig mer enn en kontrollgruppe som bare trente.

Oppsummert:
Optimale magnesiumnivåer er nødvendig for effektiv muskel -og styrke trening.

Reduser inflammasjon: Forbedre hjertehelsen

Inflammasjon stopper ikkke bare en god restitusjon etter harde treningsøkter; det bidrar også til hjertesykdom, Alzheimers, leddgikt og diabetes.

En studie av George Washington University fant at magnesiummangel førte til økt betennelse i kroppen, som påvirket blodkar, det kardiovaskulære systemet og tarmvev.

Magnesiummangel reduserer også lipidmetabolismen og øker blodtrykket, noe som negativt påvirker arterienes helse og til slutt forårsaker aterosklerose.

Forskning viser at tilskudd av magnesium (365 mg magnesium to ganger daglig i seks måneder) kan redusere sannsynligheten for å oppleve brystsmerter etter trening. Forskningsdeltakere hadde tidligere opplevd smerter i brystet før studien. Å ta magnesium tillot dem også å forbedre treningsvarigheten med 14 prosent over en kontrollgruppe.

Oppsummert:
Magnesium er kritisk for kardiovaskulær helse fordi det reduserer inflammasjon.

Få sterkere bein: Forebygg osteoporose

Kalsium er nødvendig for sterkere bein, men det hjelper dessverre ingenting hvis du ikke har tilstrekkelige nivåer av magnesium og vitamin D.

Magnesium aktiverer cellulær enzymaktivitet, slik at kroppen kan omdanne vitamin D til sin aktive form for å hjelpe til med kalsiumabsorpsjon og beinbygging.

Magnesium fører til frigjøring av hormonet kalsitonin, som bidrar til å bevare beinstrukturen og trekker kalsium ut av blodet og bløtvevet og tilbake til beinene. I tillegg undertrykker magnesium parathyroideahormon, som bryter ned beinet.

Forskningsstudier peker på viktigheten av kalsium til magnesium-forholdet (ideelt sett i området 1:1), og den integrerte rollen som vitamin D og magnesium har for beinhelsen.

Oppsummert:
Et kalsiumtilskudd er meningsløst uten tilstrekkelig dose med magnesium. Kombinser kalsium og magnesium i like doser - og ikke glem D-vitamin.

Forbedre insulinsensitiviteten: Forebygg diabetes

Lavt magnesiumnivå vil redusere insulinsensitiviteten, noe som gjør det vanskeligere for deg å miste fett. Det vil også hindre kroppens lagring av glykogen, noe som betyr lengre restitusjon fra treningsøktene.

I tillegg gir økt insulinresistens og dårlig kontrollert diabetes mer magnesiumtap som forsterker hele problemet.

En gjennomgang fra tidsskriftet Biological Trace Element Research rapporterer at magnesium spiller en viktig rolle i karbohydratmetabolismen, samtidig som det påvirker aktiviteten til hormoner som styrer blodsukkernivået.

Lavt magnesiumnviå kan forårsake insulinresistens, noe som kan føre til at nyrene ikke klarer å beholde magnesium under episoder av hyperglykemi, og skape en nedadgående spiral av magnesiummangel og deretter diabetes.

Oppsummert:
Magnesium støtter en slank kroppsammensetning og forebygger diabetes.

Forebygg metabolsk syndrom: Magnesium og graviditet

Lave magnesiumnivåer er vanlige hos gravide kvinner og har vist seg å øke risikoen for utvikling av diabetes og metabolsk syndrom hos barnet etter fødselen.

Metabolsk syndrom er en betennelsestilstand, og mangel på magnesium resulterer i en stresseffekt som aktiverer det sympatiske nervesystemet. Dette øker oksidativt stress og betennelse.

Oppsummert:
Magnesiummangel hos gravide kvinner kan lede til diabetes og metabolsk syndrom.

Stress: Magnesium er nødvendig for metabolismen av kortisol

Husk at magnesium påvirker det sympatiske nervesystemet og frigjøring av noradrenalin, som forårsaker kortisolfrigjøring som en del av stressresponsen din.

Magnesium er også viktig for metabolismen av kortisol, og tilstrekkelige nivåer hjelper deg med å få deg til en mer avslappet tilstand raskere.

Oppsummert:
Optimale magnesiumnivåer reduserer kortisolnivået og hjelper deg håndtere stress.

Fordøyelse: Magnesiummangel forårsaker forstoppelse og fordøyelsesrelaterte sykdommer

Det er en rekke symptomer på magnesiummangel, inkludert forstoppelse, tretthet, irritabilitet, søvnløshet, muskelskjelvninger / rykninger og dårlig mental ytelse.

Studier viser at magnesium forbedrer fordøyelsen, og forskere antyder at den gunstige effekten av kostfiber på en sunn mage-tarmkanal skyldes det høye magnesiuminnholdet. En ekstra fordel ved å ha raskere tid gjennom mage-tarmkanalen er å redusere risikoen for sykdom, inkludert tykktarmskreft og diabetes.

Oppsummert:
Magnesium forbedrer fordøyelsen og eliminierer forstoppelse. Dette redserer risikoen for diabetes og forstoppelse.

Behandling av ADHD og hyperaktivitet

Studier av barn med ADHD peker konsekvent på lave magnesiumnivåer som årsak.

Tilskudd med magnesium har vist seg å øke fokus, noe forskere antyder skyldes både beroligende effekten av magnesium og det faktum at det forbedrer hjernens aktivitet.

Oppsummert:
Optimaliser magnesium for å forbedre fokus og redusere ADHD.

Magefett og overvekt

Magnesium er spesielt viktig i behandling av fedme, fordi ekstremt overvektige personer ofte har metabolsk syndrom og en kronisk betennelse, som forstørres av typisk lav magnesiumstatus.

I tillegg viser forskning at høye magefettnivåer er relatert til forhøyet kortisol, lavt magnesiumnivå og større risiko for alle relaterte helseproblemer som er oppført ovenfor.

Oppsummert:
Tilstrekkelig med magnesium er avgjørende for å behandle fedme og oppnå en sunn kroppsammensetning.

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Referanser

#1
Nielsen, F., Jornson, L., Zeng, H. Magnesium Supplementation Improves Indicators of Low Magnesium Status and Inflammatory Stress in Adults Older than 51 Years with Poor Quality Sleep. Magnesium Research. 2010. 23(4), 158-168.

Omiya, K., Akashi, Y., Yoneyama, K., Osada, N., Tanabe, K., Miyake, F. Heart-Rate Response to Sympathetic Nervous Stimulation, Exercise, and Magnesium Concentration in Various Sleep conditions. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. 2009. 19(2), 127-135.

#2
Slutsky, I., Abumaria, N., Wu, L., Zhang, L., Li, B., et al. Enhancement of Learning and Memory by Elevating Brain Magnesium. Neuron. 2010. 65(2), 165-177.

#3
Cinar, V., Polat, Y., Balaci, A., Mogulkoc, R. Effects of Magnesium Supplementation on Testosterone Levels of Athletes and Sedentary Subjects at Rest and after Exhaustion. Biological Trace Element Research. 2011. 140, 18-23.

#4
Brilla, L., Haley, T. Effect of Magnesium Supplementation on Strength Training in Humans. Journal of the American College of Nutrition. 1992. 11(3), 326-329.

#5
Weglicki, W., Mak, I., Chmielinska, J., Tejero-Taldo, M., Komarov, A., Kramer, J. The role of Magnesium Deficiency in Cardiovascular and Intestinal Inflammation. Magnesium Research. 2010. 23(4), S199-208.

Nielsen, F., Lukaski, H. Update on the Relationship Between Magnesium and Exercise. Magnesium Research. 2006. 19(3), 180-189.

Yogi, A., Callera, G., Antunes, T., Tostes, R., Touyz, R. Vascular Biology of Magnesium and it Transporters in Hypertension. Magnesium Research. 2010. 23(4), 207-215.

Schechter, Michael. Magnesium and Cardiovascular System. Magnesium Research. 2010. 23(2), 60-72.

#6
Del Barrio, R., Giro, G., Belluci, M., Pereira, R., Orrico, S. Effect of Severe Dietary Magnesium Deficiency on Systemic Bone Density and Removal Torque of Osseointegrated Implants. International Journal of Oral and Maxillofacial Implants. 2010. 25(6), 1125-1130.

Rude, R., Singer, F., Gruber, H. Skeletal and Hormonal Effects of Magnesium Deficiency. Journal of the American College of Nutrition. 2009. 28(2), 131-141.

Farhanghi, M., Mahboob, S., Ostadrahimi, A. Obesity Induced Magnesium Deficiency can be Treated by Vitamin D Supplementation. The Journal of the Pakistan Medical Association. 2009. 59(4), 258-261.

#7
Chaudhary, D., Sharma, R., Bansal, D. Implications of Magnesium Deficiency in Type 2 Diabetes: A Review. Biological Trace Element Research. 2010. 134, 119-129.

Barbagallo, M., Dominguez, L., Gallioto, A., Pineo, A., Belvedere, M. Oral Magnesium Supplementation Improves Vascular Function in Elderly Diabetic Patients. Magnesium Research. 2010. 23(3), 131-137.

#8
Takaya, J., Kaneko, K. Small for Gestational Age and Magnesium in Cord Blood Platelets: Intrauterine Magnesium Deficiency May Induce Metabolic Syndrome in Later Life. Gestational Pregnancy. Dec. 28 2010. Online Publication: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3066640/?tool=pubmed.

Rayssiguier, Y., Libako, P., Nowacki, W., Rock, E. Magnesium Deficiency and Metabolic Syndrome: Stress and Inflammation May Reflect Calcium Activation. Magnesium Research. 2010. 23(2), 73-80.

#9
Rayssiguier, R., Libako, P., Nowacki, W., Rock, E. Magnesium Deficiency and Metabolic Syndrome: Stress and Inflammation May Reflect Calcium Activation. Magnesium Research. 2010. 23(2), 73-80.

#10
Hopping, B., Erber, E., Grandinetti, A., Verheus, M., Kolonel, L. Dietary Fiber, Magnesium, and Glycemic Load Alter Risk of Type 2 Diabetes in a Multiethnic Cohort in Hawaii. Journal of Nutrition. 2010. 140(1), 68-74.

#11
Starobrat-Hermelin B., Kozielec, T. The Effects of Magnesium Physiological Supplementation on Hyperactivity in Children with attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Magnesium Research. 1997. 10(2), 149-56.

#12
Nielsen, F.H. Magnesium, Inflammation, and Obesity in Chronic Disease. Nutrition Review. 2010. 68(6), 333-340.

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Fordøyelse Keto Mental ytelse Søvn Trening Velvære

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Mandelmel pannekaker med kollagen
Neste artikkel
Den definitive kollagen guiden