Fri frakt over 800,- | Superstate er

Handlekurv
kr 0

Slik kan du unne deg julematen og komme unna med det

La oss bare si det som det er. Desember er her og det er garantert at vi kommer til å unne oss noe ekstra i jula. Men det betyr ikke at en trenger å la kroppen forfalle helt. Med disse tipsene kan du både unne deg det ekstra – og komme unna med det.

Og om du trenger hjelp kan du bruke SuperChristmas Keto Converter. Sett Superstate på saken til å lage et ketogent / lavkarbo alternativ av en julerett / julesnack du elsker.

Prøv her – det er gratis:

🎄  SuperChristmas Keto Converter 🎄

 

Tips 1: Søtning og søtsaker

Julekos og sukker er så godt som synonymt. Men trenger det å være slik? Det finnes en mengde gode alternativer som ikke er fulle av sukker.

Sjokolade og snack: 

Om sjokolade er noe du liker å nible på i jula finnes det finnes mange smakfulle alternativer som ikke er like fulle av sukker som Melkesjokolade. Et alternativ er produktene fra Chokay som er søtet med maltitol og stevia. Du finner produktene i de fleste kosttilskudd butikker og i noen nettbutikker som denne. Vær dog obs på at maltitol ikke er keto (men bedre enn sukker) og kan gi oppblåsthet.

Så et annet alternativ er Superfat nøttesmør som kommer i flere forskjellige smaker. Dette er et rent produkt som  smaker fortreffelig rett ut av posen eller som pålegg på nøttebrød eller Brisk knekkebrød.

Eller velg et mørkt sjokolade alternativ som Lindt eller Freia Premium Dark. Sammen med ristede mandler eller smørsteke nøtter er dette ypperlig snack.

Tips 2: Baking og annen søtning:

Etter 9 år med keto så er det et søtningsalternativ som går igjen enten det er til bakst eller for å søte en te, nemlig Sukrin Gold. Kan brukes på tilsvarende måte som sukker men gir minimal blodsukker stigning.

Et tilsvarende produkt fra samme produsent er SukrinSirup som kommer i tre forskjellige smaker. Perfekt alternativ å til sirup eller honning.

Hvilket bringer oss til bakst. Tradisjonell julebakst bruker i stor grad hvetemel som inneholder både gluten og karbohydrater. Det er derfor godt det finnes alternativer som sesammel, mandelmel, og kokosmel som selges nå i flere matbutikker og helsekost.

Men er du usikker på hvordan du skal bruke det til å lage alterntiver av julebaksten? Send ditt ønske til SuperChristmas Keto Converter (se over).

Tips 3: Minimer søtsuget

En ting er å ha alternativer når søtsuget er der, men hva med å redusere søtsuget i første omgang?

Bruk MCT olje

Et tips er å bruke MCT olje og helst en olje med 100% C8 kaprylsyre – slik som Bulletproof Brain Octane.

Hvorfor C8 olje? Fordi denne type olje hjelper kroppen produsere ketoner fire ganger mer effektivt enn vanlig kokosolje, og med ketoner i kroppen brenner du fett, reduserer søtsuget og får ideel energi til hjernen.

Foruten å være en naturlig ingrediens i Bulletproof kaffe, kan Brain Octane brukes i te, smoothies, salatdressinger, ha over kjøtt og grønnsaker eller annen mat og drikke. Eventuel ta en slurk rett fra flaska 🙂

Ta et 5-HTP tilskudd

5-HTP er en forbindelse som blir omdannet til serotonin i hjernen. Serotonin er en av de viktigste nevrotransmittere som er involvert i lykkefølelsen, men den har også vist seg å være effektiv til å redusere appetitten.

Anbefalt dose er 300-500 mg, enten tatt en gang eller delt opp gjennom dagen.

Min personlige erfaring er at 5-HTP kan gjøre meg ganske trøtt, så gjør deg kjent med doseringen så du ikke sovner før julemiddagen.

Istedenfor et rent 5-HTP produkt kan det derfor være en idé og prøve Bulletproof Zen Mode. Zen Mode inneholder 5-HTP, men har også andre ingredienser som sammen gjør deg avslappet samtidig som det holder deg våken med et klart hode.

Tips 4: Gi fordøyelsen hjelp med enzymer og probiotika

Det blir fort mye mat i jula. Mye mat og god mat. Så hvorfor ikke tygge den godt og virkelig smake den? Fordøyelsen starter allerede i munnen, så gi smaksløkene dine god tid til å glede seg over måltidet. Det kommer resten av fordøyelsen din til å sette pris på også.

Men vi skal innrømme at hjelpere i form av enzymer og probiotika kommer godt med allikevel. For eksempel når kakestykket blir for fristende.

Hjelp når du er på besøk og blir tilbydt kaker

For å komme tilbake til baksten så inneholder tradesjonell julebakst gluten. Gluten er et protein som i bakevarer ikke har noe mer for seg enn å gjøre deigen myk, men i kroppen kan det skape store problemer. Kornprodukter er derfor noe vi velger å unngå i kostholdet, men som sagt – noen ganger blir fristelsen stor.

BiOptimizers Gluten Guardian er spesielt utviklet for disse gangene hvor vi bevisst eller ubevisst spiser noe med gluten eller kasein. Tilskuddet inneholder en kombinasjon av 6 ulike enzymer som er klinisk bevist hjelper bryte ned gluten og kasein, sammen med 3 andre enzymer som hjelper bryte ned stivelse og sukker.

Hjelp når du skal spise ribbe eller annen julemat

Ribbe eller pinnekjøtt med fullt tilbehør kan fort bli en stor jobb for fordøyelsen. Derfor er P3-OM probiotika og MassZymes med meg på julemiddagene da de sørger for at maten blir brutt ned bedre.

Og om det skulle bli full stopp kan ConstiCleanse også være kjekk å ha. Bioptimizers sin ConstiCleanse gir deg en ekstra kraftig og naturlig rens av tarmen. Den er vegansk og inneholder nøye utvalgte tre-, plante- og urteekstrakter, pluss ulike fordøyelsesenzymer.

Tips 5: Stress ned, unn deg god søvn og nyt jula

Sist men ikke minst. Jula er tiden for å finne ro og nyte øyeblikkene sammen med familie og venner – så sant det lar seg gjøre i disse tider. For min del er det nettopp samværet som er viktig, så om ribbesvoret blir brent eller juletreet mangler grener så betyr det lite når du ser tilbake på det. Gi deg selv derfor tid til å roe ned og tid til ting du kanskje har utsatt i år:

  • Les for eksempel en bok du ikke har gitt deg selv tid til å lese
  • Unn deg ekstra turer ute i naturen
  • Send en liten påminnelse til venner og familie i disse tider at du setter pris på dem

Uansett hva du gjør ønsker vi deg en God Jul!

Fordøyelse

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Feir deg selv med Awesome Jar
Neste artikkel
6 naturlige nootropics som kan forbedre din mentale ytelse