Spar 10% med abonnement – Les mer | Superstate er

Handlekurv
kr 0

5 tips for å nyte julemiddagene og komme unna med det

La oss bare si det som det er. Desember er her og det er garantert at vi kommer til å unne oss noe ekstra i jula. Men det betyr ikke at en trenger å la kroppen forfalle helt. Med disse tipsene kan du både unne deg det ekstra - og komme unna med det.

Tips 1: Søtning og søtsaker

Julekos og sukker er så godt som synonymt. Men trenger det å være slik? Det finnes en mengde gode alternativer som ikke er fulle av sukker.

Sjokolade og snack

Om sjokolade er noe du liker å nible på i jula finnes det finnes mange smakfulle alternativer som ikke er like fulle av sukker som Melkesjokolade.

Et av alternativene vi fører er Keto Bricks. Her får du en sjokoladekloss full av godsaker, og med mange nydelig smaker. Den smaken som kanskje passer best for jula er Butterede Maple Pecan. Ta frem kjøkkenkniven og skjær klossen opp i mindre biter for servering.

Keto Bars er også verdt å nevne. Dette er en perfekt snack enten om en er på farten for å handle de siste julegavene, eller om en er fysen på sofaen. Keto Bars er ikke bare god rett ut av pakken, men passer også godt delt opp i biter og blandet med kremet kokosmelk og noen nøtter.

Ren mørk sjokolade er også godt i jula, og med merker som Lindt eller Freia Premium Dark finner du det enkelt i de fleste butikker. Sammen med ristede mandler eller smørsteke nøtter får du en nesten litt for god kombinasjon.

Keto Snacks

Tips 2: Alternativer til baking og annen søtning

Etter 10 år med lavkarbo / keto så er det et søtningsalternativ som går igjen enten det er til bakst eller for å søte en te, og det er Sukrin Gold. Det kan brukes på tilsvarende måte som sukker men gir minimal blodsukker stigning.

Et tilsvarende produkt fra samme produsent er Sukrin Sirup som kommer i tre forskjellige smaker. Perfekt alternativ til sirup eller honning.

Hvilket bringer oss til bakst. Tradisjonell julebakst bruker i stor grad hvetemel som inneholder både gluten og karbohydrater. Det er derfor godt det finnes alternativer som sesammel, mandelmel, og kokosmel som selges nå i flere matbutikker og helsekost.

Har du lyst til å prøve en kake til jula som er lavkarbo? De er ikke kjent som julekaker, men vi elsker Sarah Bernhardt og Verdens Beste uavhengig av tid på året 🙂

Tips 3: Minimer søtsuget

En ting er å ha alternativer når søtsuget er der, men hva med å redusere søtsuget i første omgang?

Bruk MCT olje

Et tips er å bruke MCT olje og helst en olje med 100% C8 kaprylsyre - slik som Bulletproof Brain Octane.

Hvorfor C8 olje? Fordi denne type olje hjelper kroppen produsere ketoner fire ganger mer effektivt enn vanlig kokosolje, og med ketoner i kroppen brenner du fett, reduserer søtsuget og får ideel energi til hjernen.

Foruten å være en naturlig ingrediens i Bulletproof kaffe, kan Brain Octane brukes i te, smoothies, salatdressinger, ha over kjøtt og grønnsaker eller annen mat og drikke. Eventuel ta en slurk rett fra flaska 🙂

Ta et 5-HTP tilskudd

5-HTP er en forbindelse som blir omdannet til serotonin i hjernen. Serotonin er en av de viktigste nevrotransmittere som er involvert i lykkefølelsen, men den har også vist seg å være effektiv til å redusere appetitten.

Anbefalt dose er 300-500 mg, enten tatt en gang eller delt opp gjennom dagen.

Min personlige erfaring er at 5-HTP kan gjøre meg ganske trøtt, så gjør deg kjent med doseringen så du ikke sovner før julemiddagen.

Istedenfor et rent 5-HTP produkt kan det derfor være en idé og prøve Bulletproof Zen Mode. Zen Mode inneholder 5-HTP, men har også andre ingredienser som sammen gjør deg avslappet samtidig som det holder deg våken med et klart hode.

Tips 4: Gi fordøyelsen hjelp med enzymer og probiotika

Det blir fort mye mat i jula. Mye mat og god mat. Så hvorfor ikke tygge den godt og virkelig smake den? Fordøyelsen starter allerede i munnen, så gi smaksløkene dine god tid til å glede seg over måltidet. Det kommer resten av fordøyelsen din til å sette pris på også.

Men vi skal innrømme at hjelpere i form av enzymer og probiotika kommer godt med allikevel. For eksempel når kakestykket blir for fristende.

Hjelp når du er på besøk og blir tilbydt kaker

For å komme tilbake til baksten så inneholder tradesjonell julebakst gluten. Gluten er et protein som i bakevarer ikke har noe mer for seg enn å gjøre deigen myk, men i kroppen kan det skape store problemer. Kornprodukter er derfor noe vi velger å unngå i kostholdet, men som sagt - noen ganger blir fristelsen stor.

BiOptimizers Gluten Guardian er spesielt utviklet for disse gangene hvor vi bevisst eller ubevisst spiser noe med gluten eller kasein. Tilskuddet inneholder en kombinasjon av 6 ulike enzymer som er klinisk bevist hjelper bryte ned gluten og kasein, sammen med 3 andre enzymer som hjelper bryte ned stivelse og sukker.

Hjelp når det blir mye karbohydrater

Blir det til at en skeier ut med julebaksten er det ikke bare gluten det kan hende en trenger hjelp til å fordøye. Det blir også fort noen ekstra karbohydrater som kan øke blodsukkeret, med påfølgende energikræsj og sug etter mer sukker.

Da er det godt det finnes hjelp. Og hjelpen heter Blood Sugar Breakthrough fra BiOptimizers. Dette tilskuddet er en 100% naturlig måte å redusere blodsukkerstigning etter høy-karbo mat.

Siden store svingninger i blodsukkeret skaper en stressresponsen i kroppen, støtter Blood Sugar Breakthrough en sunn hormonbalanse og stressrespons ved å redusere disse svingningene.

Et annet enkelt tips når du har spist karbohydrater er å gå en tur etterpå. Ja, det er faktisk så enkelt - så kle på deg godt og kom deg ut.

Hjelp når du skal spise ribbe eller annen julemat

Ribbe eller pinnekjøtt med fullt tilbehør kan fort bli en stor jobb for fordøyelsen. Derfor er P3-OM probiotika, MassZymes og HCL Breakthrough med meg på julemiddagene da de sørger for at maten blir brutt ned bedre.

Og om det skulle bli full stopp kan ConstiCleanse også være kjekk å ha. Bioptimizers sin ConstiCleanse gir deg en ekstra kraftig og naturlig rens av tarmen. Den er vegansk og inneholder nøye utvalgte tre-, plante- og urteekstrakter, pluss ulike fordøyelsesenzymer.

Tips 5: Reduser fyllesyke og andre skader med alkohol

Enten det er et julebord eller en hyggelig julemiddag, er det fort gjort at det blir et par glass for mye med alkohol.

Da er det godt å ha noen gode tips på lur for å redusere fyllesyken dagen derpå.

Drikk elektrolytter for å redusere fyllesyke

Det er flere grunner til at en blir fyllesyk, og uten å gå for teknisk inn i hvorfor en blir fyllesyk så er dehydrering og mangel på elektrolytter to viktige grunner til at tømmermennene kommer på besøk.

Derfor er det ikke så rart at det anbefales at en drikker et glass vann for hvert glass alkohol en drikker. Men dette hjelper ikke på tapet av elektrolytter, så det kan være smart å sørge for påfyll av dette også. Her er vår favoritt LMNT som er enkelt å ta med seg og blande ut i vann. At det smaker fantastisk gjør heller ikke noe, og kan fint brukes til å lage drinker også.

Få hjelp til å fjerne giftstoffer med aktivert kull

Som vi har skrevet om tidligere har aktivert kull mange fordeler. En av de er å hjelpe kroppen med å fjerne toksiner.

Det kan derfor være smart ha aktivt kull på lur, og ta 2 kapsler etter tunge måltider eller alkohol. Husk bare å ikke ta aktivt kull sammen med andre kosttilskudd da du også fjerner disse fra kroppen.

Støtt leveren med glutation

Det er dessverre ikke bare elektrolytter som forsvinner ut av kroppen når en drikker alkohol. Alkohol reduserer også glutationnivået, noe som øker sjansjen for skader fra frie radikaler, svekker immunforsvaret og gjør at giftstoffer bygges opp i kroppen.

Påfyll av glutation kan derfor være smart i disse tider. Det gir leveren støtte til å gjøre jobben sin, og støtte kroppens evne til å behandle giftstoffer og opprettholde optimal cellefunksjon.

(Bonus) Tips 6: Stress ned, unn deg god søvn og nyt jula

Sist men ikke minst. Jula er tiden for å finne ro og nyte øyeblikkene sammen med familie og venner - så sant det lar seg gjøre i disse tider. For min del er det nettopp samværet som er viktig, så om ribbesvoret blir brent eller juletreet mangler grener så betyr det lite når du ser tilbake på det. Gi deg selv derfor tid til å roe ned og tid til ting du kanskje har utsatt i år:

  • Les for eksempel en bok du ikke har gitt deg selv tid til å lese
  • Unn deg ekstra turer ute i naturen
  • Send en liten påminnelse til venner og familie i disse tider at du setter pris på dem

Uansett hva du gjør ønsker vi deg en God Jul!

Nå resultatene du fortjener

Meld deg på vårt nyhetsbrev

[monsterinsights_popular_posts_widget]
Fordøyelse Keto Oppskrifter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forrige artikkel
Alt du trenger å vite om faste
Neste artikkel
Hold cellene dine unge og friske med spermidine